Η Bundesliga ξεκινάει σε 2 εβδομάδες και στην πρεμιέρα το κλασικό βράδυ της Παρασκευής η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει την Χέρτα. Στην επίσημη πρεμιέρα της σεζόν φάνηκε αυτό που όλοι είχαν καταλάβει: οι πρωταθλητές βρίσκονται και σε δεύτερη συνεχόμενη «μεταβατική» σεζόν. Πέρυσι, ήταν η πρώτη γιατί η παλιοσειρά διένυε την τελευταία της χρονιά στο Μόναχο.

Φέτος, θα είναι μεταβατική γιατί οι νέοι ακόμα δεν έχουν φτάσει. Η ήττα από την Ντόρτμουντ με 2-0 ήταν φυσική συνέχεια της μεταγραφικής ανυπαρξίας από τη μέση και μπροστά. Μόνο ο Παβάρ έκανε ντεμπούτο από τους νέους, περνώντας ως αλλαγή, ενώ ο Αρπ έμεινε στον πάγκο. Ο Ερναντέζ προέρχεται από τραυματισμό και ήταν ανέτοιμος και ο Κόβατς περιμένει ενισχύσεις.

Οι Βαυαροί είχαν την κατοχή στο Ντόρτμουντ, αλλά έμοιαζαν ότι δεν ήξεραν πώς να τη χρησιμοποιήσουν. Έβγαλαν κάποιες φάσεις, όμως η ήττα τους τακτικά ήταν ξεκάθαρη από τους Βεστφαλούς, που επίσης είδαν μόνο τον Σουλτς να κάνει ντεμπούτο, καθώς Μπραντ, Αζάρ και Χούμελς έμειναν εκτός λόγω τραυματισμού. Αυτό από μόνο του δείχνει πώς έχουν αλλάξει οι ισορροπίες.

Εδώ και μήνες Χένες και Ρουμενίγκε έλεγαν να περιμένουμε τη μεγάλη μεταγραφική αντεπίθεση. Ο Σαλιχάμιτζιτς, όμως, δεν έχει καταφέρει να διαπραγματευτεί επιτυχώς με καμία ομάδα. Ηττήθηκε τελικά στην περίπτωση του Χάντσον-Οντόι και τώρα κάνει τα πάντα για να φέρει τον Σανέ στο Μόναχο. Μία περίπτωση που ούτως ή άλλως η πιο δύσκολη.

Η Μπάγερν θα πρέπει και πάλι να προσαρμοστεί. Ο Νόιερ άσκησε ξεκάθαρα κριτική για την έλλειψη ποιότητας και βάθους στο ρόστερ, ο Λεβαντόφσκι το λέει εδώ και καιρό και ο Κόβατς, πλέον, ότι ζητάει παίκτες και απλά η διοίκηση δεν μπορεί να τους προσφέρει. Τη στιγμή που η Ντόρτμουντ έκλεισε ουσιαστικά το ρόστερ από τον Ιούνιο, η Μπάγερν θα περιμένει μέχρι το τέλος Αυγούστου για να κλείσει το δικό της.

Η ήττα στο Σούπερ Καπ ήταν απλά η προειδοποίηση για την Μπάγερν ότι από εδώ και στο εξής όλα θα πρέπει να αρχίσουν να κυλούν πιο γρήγορα. Η ηρεμία στο Μόναχο μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους: από τη μία η παραδοχή της ήττας στο μεταγραφικό κομμάτι, που θα φέρει ακόμη μία δύσκολη σεζόν και από την άλλη ως σιγουριά ότι δεν έγινε κάτι κακό. Αυτή η αύρα στο Μόναχο ήταν που έφερε τον περσινό τίτλο. Το Mia San Mia σε όλη του τη λάμψη.

Με τους αντιπάλους, όμως, να έχουν ενισχυθεί και να… μυρίζουν αίμα, αυτή η αύρα μπορεί να απλά να κρύψει τα προβλήματα πίσω από τη σιγουριά του πρωταθλητή. Και όταν έρθει η επόμενη αντεπίθεση τα προβλήματα να είναι ακόμη μεγαλύτερα…

Πηγή: gazzetta.gr