Την πρόθεση των Ολυμπιονικών του Πεκίνου να προσφύγουν στα δικαστήρια, προκειμένου να διεκδικήσουν τα πριμ που τους οφείλει η πολιτεία, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ., Κώστας Κουκοδήμος. Ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού κάνει λόγο για καθυστέρηση 25 μηνών, εκτοξεύοντας αιχμές τόσο για το κόμμα του, όσο και για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που φέρει την ευθύνη για τους τελευταίους 12 μήνες .

Αναλυτικά η δήλωση του παλιού πρωταθλητή και βουλευτή Πιερίας:

«Είναι θλιβερό, αθλήτριες και αθλητές που μας έκαναν περήφανους, που έγραψαν με χρυσά γράμματα σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, να αντιμετωπίζονται ως “ζητιάνοι” από την ελληνική πολιτεία.

Οι επτά κάτοχοι μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου περιμένουν, εδώ και 25 μήνες, τα “πριμ” που τους οφείλει η ελληνική πολιτεία. Το ίδιο χρονικό διάστημα οι πόρτες των αρμόδιων υπουργείων έκλεισαν γι’ αυτούς και σήμερα οδηγούνται στη λύση των δικαστηρίων. Ας αποφασίσει ένας από τους τέσσερις «αρμόδιους» για τον αθλητισμό να δώσει, επιτέλους, μια απάντηση.

Διά της δικαστικής οδού είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν οι επτά κάτοχοι μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τα “πριμ” που τους οφείλει η ελληνική πολιτεία εδώ και δύο χρόνια.

Οι επτά Ολυμπιονίκες, αλλά και όσοι κατέκτησαν μέχρι την 8η θέση, περίμεναν, τους 25 αυτούς μήνες, να λάβουν το θεσμοθετημένο “πριμ” της πολιτείας ή τουλάχιστον ένα ποσοστό από αυτό. Εις μάτην όμως. Όσες φορές κι αν χτύπησαν τις πόρτες τον αρμοδίων, συνάντησαν άρνηση ή τις βρήκαν κλειστές. Έτσι, συμφώνησαν να απευθυνθούν σε δικηγόρο, ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεσή τους, προκειμένου να λάβουν ό,τι τους αναλογεί από τις επιτυχίες του 2008».