Πολύ κακή εμφάνιση που συνδυάστηκε με βαριά ήττα (9-3) για την εθνική Ελλάδας στο πόλο Ανδρών, η οποία δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα με αντίπαλο τη Σερβία να θέσει υποψηφιότητα για νίκη και πρωτιά στον Α’ ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Νότια Κορέα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έβγαλε ένα πολύ κακό πρόσωπο στον σημερινό «τελικό« και με πολύ κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (1/10) έχασε την πρώτη θέση και θα περιμένει τον αγώνα της Αυστραλίας με τις ΗΠΑ, ώστε να μάθει τον αντίπαλο της στον αγώνα μπαράζ για την οκτάδα.

Τα «βαριά χαρτιά» της Ελλάδας ήταν σε… ρηχά νερά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, με την ήττα να έρχεται φυσιολογικά. Τα 3/29 σουτ, με τον Φουντούλη να έχει 1/6 και τον Βλαχόπουλο 0/6, μαρτυρούν τι ακριβώς συνέβη.

Τα «γαλανόλευκα» σκουφιά σκόραρα τελευταία φορά στο 6.31 του 2ου οκταλέπτου και ακολούθησαν 22.30 λεπτά χωρίς κάποιο τέρμα.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 0-0, 3-0.

Σερβία (Σάβιτς): Ριστίσεβιτς, Μάντιτς 4, Ράσοβιτς Β. 1, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Λάζιτς 2, Βίτσο, Ντέντοβιτς, Γιάκσιτς, Ντράσοβιτς, Στογιάνοβιτς 1, Ράσοβιτς Σ. 1, Ντομποζάνοβ.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Η τελική βαθμολογία του Α΄Ομίλου:

  1. Σερβία 5
  2. Μαυροβούνιο 4
  3. Ελλάδα 3
  4. Ν. Κορέα 0

Βλάχος: Δεν αξίζαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω με την εμφάνιση αυτή

«Πολύ κακό παιχνίδι από την πλευρά μας σε όλους τους τομείς. Στο πρώτο μισό δεχθήκαμε έξι γκολ, όλα στον παραπάνω, δεν κάναμε ούτε μια άμυνα στον λιγότερο, που σε αυτά τα σημαντικά παιχνίδια πρέπει να είσαι πολύ καλός στον παίκτη λιγότερο, και αντίστοιχα στον παίκτη παραπάνω δεν σκοράραμε. Στην επίθεση ήμασταν χωρίς ιδέες, χωρίς φαντασία, χωρίς πάθος, γενικά στο παιχνίδι ήμασταν χωρίς πάθος και τα τρία γκολ που πετύχαμε είναι αρνητικό ρεκόρ, ενώ όσο μέναμε εκεί η ψυχολογία μας έπεφτε και η συνέχεια ήταν υπέρ των Σέρβων. Κάναμε μια προσπάθεια στο 3ο οκτάλεπτο, εκεί που στην άμυνά μας δεν δεχθήκαμε γκολ, βγάλαμε κάποια λιγότερα αλλά και πάλι στην επίθεση ήμασταν χωρίς ιδέες.

Με τέτοια εμφάνιση δεν αξίζαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι και τώρα έχουμε να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στην οκτάδα μέσα από ένα δύσκολο παιχνίδι στα χιαστί.

Το παιχνίδι αυτό δεν ήταν δίχως αύριο, δεν ήταν ένα παιχνίδι που σε βγάζει εκτός, είχαμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε τη Σερβία για να βγούμε πρώτοι στον όμιλό μας, όχι μόνο δεν την αρπάξαμε, δεν προσπαθήσαμε και σωστά να πάρουμε την ευκαιρία αυτή και από εδώ και πέρα έχει συνέχεια. Αν κερδίσουμε το χιαστί θα είμαστε στους “8” και θα διεκδικήσουμε και πάλι ό,τι μας αναλογεί.

Νομίζω ότι πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολύ, πολλά πράγματα σχετικά με την εικόνα που είχαμε σήμερα. Δεν κάναμε το ίδιο παιχνίδι με το προηγούμενο (σ.σ. Μαυροβούνιο). Σε εκείνο είχαμε καλά στοιχεία, σε αυτό δεν είχαμε ούτε ένα. Σε ούτε ένα τομέα δεν είχαμε κάτι σωστό. Και βέβαια πρέπει να διορθώσουμε και την ψυχολογία μας. Τα παιχνίδια από εδώ και πέρα είναι νοκ-άουτ και ή προχωράς ή μένεις πίσω», τόνισε μετά το ματς ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος.

Κολόμβος: Απογοητευτική εμφάνιση αλλά πρέπει να την ξεχάσουμε

«Ήταν μια απογοητευτική εμφάνιση. Φάγαμε πολλά μπλοκ, είχαμε κακές επιλογές στον παραπάνω. Δυστυχώς πρέπει να πάμε στο μηδέν και να τα δούμε όλα από την αρχή. Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που, ή σε πάει στην απόλυτη αποτυχία, ή σε πάει στην οκτάδα και συνεχίζουν οι στόχοι. Πρέπει να το ξεχάσουμε, βέβαια πρέπει να διορθώσουμε και πολλά λάθη που κάναμε σήμερα. Το θέλανε περισσότερο, ήταν δίκαιη νίκη, ήμασταν πολύ κακοί στους περισσότερους τομείς, θέλαμε να μπούμε στο παιχνίδι αλλά δεν μπορούσαμε.

Είχαμε προβλήματα στην επίθεση, κολλήσαμε. Μπορεί να τους λείπουν παίκτες, η Σερβία όμως είναι Σερβία και πρέπει να παίξεις το 100% για να την κοντράρεις, όχι να την κερδίσεις, και εμείς δεν το κάναμε σήμερα», σημείωσε από την πλευρά του ο Χριστόδουλος Κολόμβος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Καταδύσεις: Έχασαν πρόκριση κέρδισαν εμπειρίες οι Μόλβαλης Τσιρίκος

Συνέχισαν τη συλλογή εμπειριών οι Νίκος Μολβαλης και Θανάσης Τσιρίκος. Οι δυο Έλληνες καταδύτες ολοκλήρωσαν σήμερα την παρουσία τους στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγωνιζόμενοι στον προκριματικό του ατομικού από βατήρα 10μ., χωρίς να καταφέρουν να προκριθούν στα ημιτελικά.

Την καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Νίκος Μόλβαλης, που κατετάγη 23ος (προκρίνονταν στα ημιτελικά οι πρώτοι 18), ο οποίος συγκέντρωσε 346.70 β. Ο Μόλβαλης, που στο τέλος του δεύτερου γύρου βρέθηκε στην 38η θέση, βελτιώθηκε πολύ στη συνέχεια κι ανέβηκε 15 θέσεις.

Αντίθετα, ο 17χρονος Τσιρίκος, αν και ξεκίνησε καλά και ήταν 29ος στον πρώτο γύρο, στη συνέχεια δεν είχε καλές εκτελέσεις και κατηφόρισε στην 46η για να ολοκληρώσει 43ος σε 47 συμμετέχοντες.

Αμφότεροι, ωστόσο, κέρδισαν εμπειρίες και θα διεκδικήσουν με περισσότερες πιθανότητες το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την ερχόμενη άνοιξη.