Βρέθηκε να χάνει με 1-0 και είδε την Λάτσιο να κερδίζει πέναλτι, με το οποίο είχε την ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ. Ο Αντρέα Αντρεατσόλι, θα μπορούσε να είχε φύγει ηττημένος από το ντέρμπι της Ρώμης, αλλά ο ίδιος θεωρεί πως η Ρόμα άξιζε κάτι περισσότερο από την ισοπαλία με 1-1, αν και παραδέχεται πως οι αντίπαλοί του με το χαμένο πέναλτι του Ερνάνες θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι.

«Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου, αφού έκαναν αυτό που περίμενα και που είχα σχεδιάσει. Κατάφεραν να παίξουν καλύτερα και πιο έξυπνα από τους αντιπάλους τους, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Μια νίκη που ήθελα πολύ, για να την αφιερώσω στους οπαδούς μας. Δυστυχώς το αποτέλεσμα αδικεί τη Ρόμα», ήταν η εκτίμηση του προπονητή των «τζαλορόσι».

Η Λάτσιο, ωστόσο, θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 στη φάση του πέναλτι, αλλά ο Ερνάνες αστόχησε και έδωσε την ευκαιρία στη Ρόμα να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Αντρεατσόλι παραδέχεται πως αυτή ήταν η στιγμή που φοβήθηκε πολύ. «Στη φάση του πέναλτι ομολογώ πως φοβήθηκα. Αν η Λάτσιο έκανε το 2-0, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς. Αλλά ήξερα πως οι παίκτες μου θα έκαναν τα πάντα για να επιστρέψουν στο ματς. Από το χαμένο πέναλτι και μετά, ήμουν βέβαιος πως η ομάδα μου θα νικούσε. Κρίμα που η αίσθηση έμεινε, μόνο, αίσθηση», υπογράμμισε ο Αντρεατσόλι.

Πριν ολοκληρώσει τις δηλώσεις του, ο προπονητής της Ρόμα αποκάλυψε την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρέθηκε πριν τον αγώνα. «Περίμενα με αγωνία το παιχνίδι αυτό. Δεν είναι ένας απλός αγώνας, από αυτούς που δίνεις κάθε εβδομάδα. Ήμουν νευρικός, το παραδέχομαι, αλλά μόνο πριν την έναρξη. Από τη στιγμή που άρχισε ο αγώνας, ήμουν ήρεμος και παρέμεινα έτσι βλέποντας τα παιδιά μου να παίζουν τόσο καλά», τόνισε ο Αουρέλιο Αντρεατσόλι.

Πηγή: sport-fm.gr