Η αποστολή της έμοιαζε εύκολη στη θεωρία, αφού αντιμετώπιζε μια ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία. Η Νάπολι, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, νίκησε με 2-0 τη Τζένοα και, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία με 2-2 που έφερε η Μίλαν στην έδρα της Φιορεντίνα, αποσπάστηκε 4 βαθμούς από τους «ροσονέρι», κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 2ης θέσης.

Η νίκη αυτή, όπως ήταν φυσικό, ικανοποίησε τον προπονητή των «παρτενοπέι», Βάλτερ Ματζάρι, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό «Sky Sports». «Για πρώτη φορά μετά από καιρό δεν δεχτήκαμε γκολ και αυτό είναι σημαντικό. Καταφέραμε να κερδίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία βρίσκεται ανεξήγητα σε δύσκολη θέση. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε σήμερα, ήταν να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το ματς κόντρα στη Μίλαν την ερχόμενη εβδομάδα. Πήραμε μια καλή διαφορά από την ομάδα του Μιλάνου, αν και ακόμα είναι νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα», τόνισε ο Ματζάρι.

Η επόμενη αγωνιστική, λοιπόν, βρίσκει τις δύο ομάδες που διεκδικούν τη δεύτερη θέση να παίζουν στο Μιλάνο. Πώς θα προετοιμάσει την αναμέτρηση αυτή ο Βάλτερ Ματζάρι; Η απάντηση ξαφνιάζει κάποιους. «Δεν πρόκειται να κάνω κάτι το ιδιαίτερο. Οι παίκτες μου γνωρίζουν τις δυσκολίες ενός τέτοιου αγώνα και θα βρουν κίνητρο από τη σημασία του ματς. Από πλευράς τακτικής, αυτό που πρέπει, είναι να μελετήσουμε κάθε λεπτομέρεια του παιχνιδιού των αντιπάλων μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο», είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός.

Από το παιχνίδι αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάληψη της 2ης θέσης. Ο Ματζάρι δείχνει να μην συμφωνεί με αυτή την άποψη, όμως. «Απομένουν πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος και όλα μπορούν να αλλάξουν. Σίγουρα όποιος επικρατήσει στο ματς με τη Μίλαν θα έχει πάρει ένα σοβαρό προβάδισμα, αλλά δεν θα έχει κριθεί κάτι μετά τη λήξη του αγώνα αυτού», εκτιμά ο προπονητής της Νάπολι.

Κλείνοντας, ο Ματζάρι δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για το μέλλον του. «Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος του πρωταθλήματος και μετά θα σκεφτώ για το δικό μου μέλλον. Δεν είναι ώρα να αποσπάται η προσοχή μας. Το καλοκαίρι θα ξέρουμε όλοι μας αυτό που θα γίνει», είπε αινιγματικά ο Βάλτερ Ματζάρι.

Πηγή: sport-fm.gr