Ο Άρης στο πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας ηττήθηκε με 3-0 από την Αϊντχόφεν, φανέρωσε ξανά αδυναμίες κι έδειξε πως έχει… δρόμο να διανύσει ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος στα ματς με την ΑΕ Λεμεσού!

Σε ένα φιλικό που έτσι και αλλιώς ήταν πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό ο Άρης στάθηκε έως ένα σημείο αρκετά καλά απέναντι στην PSV. Ωστόσο δεν είχε ανάλογη συνέχεια για να ηττηθεί με 3-0 και ενώ στο 1-0 είχε γίνει επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ του.

Στο α’ μέρος το 1-0 υπέρ των Ολλανδών αδικεί αρκετά τον Άρη, που και κινητικός ήταν αλλά και είχε και καλές φάσεις για γκολ. Στο 11′ ένα σουτ του Ματίγια βρήκε σε σώματα ενώ Φετφατζίδης – Ιντέγε προσπάθησαν αισθητά. Ο Τόνσο ήταν ιδιαίτερα θετικός και είχε στο 39′ δοκάρι με σουτ του, όμως σχεδόν αμέσως μετά οι Ολλανδοί σε μία φάση αμυντικής αδράνειας δέχθηκε το 1-0. Δεν είναι τόσο σίγουρο ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή και ενώ φάνηκε πως μάλλον ήταν αυτογκόλ του Ροζ. Μάλιστα ενδεχομένως και να μπορούσε να δοθεί φάουλ υπέρ του κίπερ του Άρη.

Το 2ο βίντεο μάλιστα δείχνει πως το πιθανότερο είναι να έχει γίνει επιθετικό πάνω στον Έχμαν. Η PSV πάντως χρέωσε ως σκόρερ τον Μάλεν στο 40′. Έτσι έκλεισε και το πρώτο ημίχρονο.

Στο 49′ μετά από λανθασμένη έξοδος του γκολκίπερ του Άρη Ο Μάλεν τον πρόλαβε με κεφαλιά για να κάνει το 2-0. Η συνέχεια είχε πολλές αλλαγές και για τις δύο πλευρές. Στο 87′ μετά από αντεπίθεση των Ολλανδών και παρότι πριν ο Άρης έκανε ξανά προσπάθεια ήρθε το 3-0. Το τέρμα αυτό μπήκε με σουτ του Πιρόε, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο ματς. Λίγο μετά ο Γιουνές φάνηκε να έχει πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι του και να αποχωρεί από το γήπεδο. Έγινε αλλαγή με τον Κλεμέντε να μπαίνει στον αγώνα. Στο 92′ ο Ντουάρτε είχε ένα πολύ καλό σουτ που απομακρύνθηκε. Συνολικά στο 2ο μέρος πάντως οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι.

ΑΡΗΣ: Έχμαν, Μπάσα, Ντιγκινί, Ιντέγε (71′ Γιουνές, 92′ λ.τρ. Κλεμέντε), Τόνσο (71′ Μαρτίνεζ), Κωνσταντινίδης, Ματίγια, Φετφατζίδης (56′ Ντουάρτε), Βέλεθ (71′ Σόουζα), Κορχούτ και Ροζ (71′ Δεληζήσης).

Πηγή: gazzetta.gr