Στα ελληνικά γήπεδα έχουμε διάφορους τρόπους με τους οποίους οι οπαδοί προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των παικτών της αντίπαλης ομάδας.

Λέιζερ, δυναμιτάκια, φωτοβολίδες, άντε και καμιά καρέκλα όταν τα πράγματα σοβαρεύουν. Βέβαια τίποτα από αυτά δεν επιτρέπεται έστω και αν στη χώρα μας έχει καταντήσει μια θλιβερή πραγματικότητα.

Αρκετά όμως με τa θλιβερά. Δέκα χρόνια πριν δημιουργήθηκε ο μύθος του Speedo Guy. Συνέβη στην αναμέτρηση του Duke University με το North Carolina για το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια υπάρχει μεγάλη κόντρα στο πέρασμα των χρόνων, αλλά εκείνη τη χρονιά ένας φίλαθλος του Duke αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Έκανε λοιπόν, ότι θα έκανε κάθε άντρας. Έβαλε το μαγιό του και ένα μπουρνούζι και κάθισε στο πέταλο….

Το «έγκλημα» ήταν προμελετημένο. Ο Jackie Manuel (παίκτης του North Carolina) κερδίζει φάουλ και ετοιμάζεται να εκτελέσει βολές.

Και τότε το πανούργο σχέδιο αρχίζει να εκτυλίσσεται. Ένας φίλαθλος ντυμένος βίκινγκ καλεί όλη την κερκίδα να κάτσει κάτω. Αυτοί υπακούουν (μάλλον έπαιξε ρόλο η αμφίεση του).

Ο Jackie Manuel παίρνει θέση στη γραμμή έτοιμος να εκτελέσει τις βολές. Και τότε…

Ο Patrick King πετάει το μπουρνούζι και μένει με το speedo. Ανεβαίνει στην καρέκλα του και αρχίζει έναν ας τον πούμε αισθησιακό χορό.

Εσείς θα εκτελούσατε τις βολές συγκεντρωμένοι, αν βλέπατε απέναντί σας έναν τύπο με μαγιό, σε μέρος που θα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ένας τύπος με μαγιό, να χορεύει, την ώρα που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται απέναντί σας ένας τύπος με μαγιό να χορεύει;

Ο Jackie Manuel χάνει την πρώτη βολή και το κοινό εκστασιάζεται. Παρόλα αυτά παραμένει πιστό στο σχέδιο. Κάθονται όλοι κάτω.

Ο Jackie Manuel παίρνει την μπάλα στα χέρια για τη δεύτερη βολή. Μέσα από το κοινό πετάγεται ξανά ο Speedo guy. Και αρχίζει έναν ακόμα πιο δαιμονισμένο χορό.

Έξω και η δεύτερη βολή. To Duke University κέρδισε εκείνο το ματς με τρεις πόντους και ο Patrick King έχει να λέει από τότε ότι έβαλε το χεράκι του.

Πηγή: sport-fm.gr