Ο βασικός στόχος της ΑΕΚ για την απόκτηση του σέντερ φορ, ώστε να καλύψει μια από τις δύο θέσεις στις οποίες έχει κενό, είναι ο Μιγκέλ Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός, που έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τη Νόριτς, είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Μιγκέλ Καρντόσο και για τον λόγο αυτό έπιασε και ο ίδιος δουλειά για να προχωρήσει το deal.

Ο τεχνικός της Ένωσης επικοινώνησε με τον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο της ομάδας του, αφενός για να του δείξει πόσο τον θέλει και αφετέρου για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του, εν αναμονή της απάντησής του στην «κιτρινόμαυρη» πρόταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ώρα των Σπορ», ο Καρντόσο δεν ήταν ο μόνος που επικοινώνησε μαζί του για να του μιλήσει για την ΑΕΚ. Το ίδιο έκανε και ο νεοαποκτηθείς Νταβίντ Σιμάο, ο οποίος συνδέεται με φιλικούς δεσμούς με τον Ολιβέιρα και οι δύο ποδοσφαιριστές μιλούν μεταξύ τους συχνά.

Όπως και να έχει, ο 27χρονος σέντερ φορ έχει ζητήσει χρόνο για να δώσει την οριστική του απάντηση. Πιθανότατα γιατί περιμένει ίσως και κάτι καλύτερο όχι τόσο όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, καθώς ο «δικέφαλος» του προσφέρει συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά την προοπτική ενός καλύτερου πρωταθλήματος.