Δύο είναι οι βασικές εκκρεμότητες της ΑΕΚ για να ολοκληρώσει τη βασική δομή του ρόστερ της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτές αφορούν την απόκτηση του βασικού σέντερ φορ και ενός εξτρέμ, με τον Ντανιέλε Βέρντε να είναι αρκετά κοντά στο να φορέσει τον δικέφαλο αετό στο στήθος του, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Ρόμα.

Όσον αφορά τι θέμα του κεντρικού επιθετικού, η Ένωση φουλάρει για να κλείσει το θέμα και μάλιστα έχει ήδη βρει τον «εκλεκτό» της, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Μιγκέλ Καρντόσο και όπως αναφέρεται στα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ. Η περίπτωση που έχει ξεχωρίσει είναι αυτή του διεθνούς Πορτογάλου, Νέλσον Ολιβέιρα, που αγωνίζεται στη Νόριτς και έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο.

Λόγω της παρουσίας του Τέεμου Πούκι, που πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με τα «καναρίνια», ο 27χρονος φορ δεν υπολογιζόταν ως βασικός και τελικά παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Ρέντινγκ, στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν.

Η ΑΕΚ έχει ήδη μιλήσει με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, αλλά και τον ίδιο τον παίκτη και μάλιστα η πρόταση της ελληνικής ομάδας για τις ετήσιες αποδοχές του φτάνουν στο 1 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ της Ένωσης σήμερα, οι επιτελείς της είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν έως και 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως για τον άνθρωπο που θα κληθεί να «κουβαλήσει» το σκοράρισμα της ομάδας.

Όσο για τον Ιταλό εξτρέμ, ο «δικέφαλος» τα έχει βρει σε όλα μαζί του, αλλά παραμένει το εμπόδιο της ομάδας στην οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Η ΑΕΚ με τη Ρόμα διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, έχουν ανοικτό μεταξύ τους δίαυλο, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» θεωρούν πολλά τα 2 εκατ. ευρώ που ζητούν οι «τζιαλορόσι» για έναν παίκτη που θα μπορούν να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο σε έξι μήνες.

Μοιάζει δεδομένο ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι δύο πλευρές θα τα βρουν και ο Βέρντε θα τεθεί στις υπηρεσίες του Καρντόσο.