Ο Ματάις ντε Λιχτ είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με το ποδοσφαιρικό του μέλλον να είναι συνεχώς στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Πολλές ομάδες τον διεκδίκησαν από τον Άγιαξ, αλλά τελικά φαίνεται πως θα καταλήξει στη Γιουβέντους.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα πάλεψαν να τον κάνουν δικό τους, αλλά σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, το Τορίνο θα είναι το επόμενο σπίτι του. Καταλυτικό ρόλο στο να πάρει αυτήν την απόφαση έπαιξε το γεγονός ότι ο νεαρός Ολλανδός στόπερ θα βάζει στον τραπεζικό του λογαριασμό 12 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Sky Sports, ο βασικότερος λόγος που ο Ντε Λιχτ αποφάσισε να επιλέξει τη «Γηραιά Κυρία» έχει να κάνει με τη ρήτρα που θα μπει στο συμβόλαιό του. Αυτή προβλέπει ότι σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος καταβάλει στους πρωταθλητές Ιταλίας 150 εκατ. ευρώ, τότε θα μπορεί να διαπραγματευτεί απευθείας με τον παίκτη.

Βάσει των όσων αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, η Παρί δεν μπορούσε να προσφέρει ανάλογη ρήτρα στον Ολλανδό ποδοσφαιριστή, ενώ η Μπαρτσελόνα φέρεται -βάσει άλλων ρεπορτάζ- να του έδινε σχεδόν το μισό συμβόλαιο, δηλαδή 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως, όσα και στον Φέρκι ντε Γιονγκ.