O Γιώργος Βασιλακόπουλος σχολίασε όσα… ελληνικά επικρατούν στο πρωτάθλημα της χώρας, ενώ συμβούλευσε ο αριθμός των ξένων παικτών να μειωθεί στους τέσσερις. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε στον Sentra FM 103.3 κι αναφέρθηκε στον αριθμό των ξένων, τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθούν στους τέσσερις, ενώ πιστεύει ότι πολλές από τις ομάδες, που πήραν πιστοποιητικό, δε θα αντέξουν.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ

«Έχουμε μπάσκετ και όχι ελληνικό μπάσκετ. Οι ομάδες είναι ανώνυμες εταιρείες και θα έπρεπε να υπάγονται στο υπουργείο Εμπορίου.

Δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει να παρεμβαίνει η ΓΓΑ ή η ΕΕΑ. Ο θεσμός των ανώνυμων εταιρειών έχει αποτύχει παγκοσμίως. Οι περισσότερες είναι καταχρεωμένες και ξεπουλιούνται σε Άραβες, Ρώσους και Αμερικάνους. Το μοντέλο αυτό έχει τελειώσει, αλλά δεν καταργείται γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση.

Δεν καταλαβαίνω τι είναι οι λέσχες φίλων, οπαδών κλπ. Να καταργηθούν. Κι αν δεν μπορούν να καταργηθούν λόγω συντάγματος, ας τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σήμα του αθλητικού σωματείου. Οι σύνδεσμοι είναι μηχανισμοί πολιτικής στήριξης πολιτικών προσώπων. Υπάρχει διαπλοκή και αλληλεξάρτηση. Είναι φαύλος κύκλος».

Για τα λεφτά που έρχονται από το κράτος

«Ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του ΟΠΑΠ και της ΕΡΤ πάει σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αυτοί συντηρούν ουσιαστικά τις ομάδες, εκτός κάποιων εξαιρέσεων. Για αυτό φτάνουμε στα στημένα παιχνίδια».

Για τον αριθμό των ξένων παιχτών

«Χάνουμε την τοπική κοινωνία. Στο μπάσκετ έχουμε περιορισμούς. Μέχρι έξι ξένους. Κανονικά θα έπρεπε να πάμε στους τέσσερις. Είδα πέρυσι αγώνα ποδοσφαίρου με 20 στους 22 ξένους παίκτες. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε, επαγγελματισμό ή αθλητισμό. Από τις ομάδες που έχουν πάρει πιστοποιητικά, κάποιες δεν θα αντέξουν. Όλοι υπολογίζουν στον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ. Πριν από χρόνια ήμουν ο πρώτος που κατήγγειλα το Στοίχημα. Έλεγα πως θα βάλει υποψίες και βλέπουμε πού φτάσαμε σήμερα… Όποια έκπληξη γίνεται, λέμε ότι είναι στημένο».

Πηγή: gazzetta.gr