Οι συγκυρίες -αλήθεια είναι ότι- δεν έχουν βοηθήσει ακριβώς την ΑΕΚ φέτος. Στο πιο κρίσιμο σημείο ωστόσο, η «Ένωση» πάει με τις καλύτερες δυνατές στον τελικό με τη Βέροια.

Κι αυτό διότι εκτός του Μιχάλη Παυλή (που ταλαιπωρήθηκε τις περασμένες ημέρες από την αμυγδαλίτιδα) ο Έβαλντ Λίνεν μπορεί να υπολογίζει σε όλα τα υπόλοιπα όπλα του για το σημαντικότερο ματς της χρονιάς.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά να διαλέγει (και όχι ν’ αναγκάζεται όπως συνέβη αρκετές φορές λόγω απουσιών) το ποιοι θα μείνουν εκτός αποστολής.

Εκτός των Πετρόπουλου και Μπουγαΐδη λοιπόν (που ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν), αλλά και του Καραλή (που αποκλείστηκε ξανά) στους «εκλεκτούς» του συμπεριλήφθηκε για δεύτερο σερί ματς και ο Νίκος Κατσικοκέρης.

Αποτέλεσμα όχι μόνο της έλλειψης επιθετικών (εκτός του Παυλή, αποκλείστηκε και ο Φουρτάδο που θεωρείται ξένο σώμα) αλλά και της βελτιωμένης εικόνας του στις προπονήσεις που οδήγησε στην απόφαση να προτιμηθεί έναντι του Τσίτα (ο οποίος πήρε χρόνο στο «Καραϊσκάκη» αλλά δεν τα πήγε καλά).

Όλα αυτά λοιπόν δίνουν την ευχέρεια στον Λίνεν να επαναφέρει το 4-4-2 με ρόμβο -αλλά και την ενδεκάδα που το εφάρμοσε κατά κύριο λόγο στα παιχνίδια που έβγαλαν την ΑΕΚ από την επικίνδυνη ζώνη. Έτσι, σε ασκήσεις τακτικής που έκανε την Παρασκευή (και στις οποίες έδωσε πολύ βάρος δεδομένου του μεγάλου προβλήματος που έχει εντοπιστεί εκεί), ο Γερμανός επιβεβαίωσε την πρόθεση να παρατάξει τους εξής:

Τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Τσουμάγκα, Μπουγαΐδη, Κουτρουμπή και Βλάχο -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Σε ρόλο αμυντικού χαφ θα επιστρέψει ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Ρίκκα-Κορδέρο, ως επιτελικός θα ξεκινήσει ο Γκερέιρο και δίδυμο στην επίθεση οι Φούντας-Πετρόπουλος.

Αναλυτικά η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Γκερέιρο, Ρίκκα, Φούντας, Φέτσης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Β. Βλάχος, Ανάκογλου, Μπουγαΐδης, Τσούπρος, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς.

Πηγή: sport-fm.gr