Κοντά στο να αρχίσει να καλύπτει μια-μια τις «τρύπες» στο ρόστερ της είναι η ΑΕΚ, με τις μεταγραφικές περιπτώσεις που έχει προκρίνει ο προπονητής της, Μιγκέλ Κανρτόσο, να βρίσκονται άλλες πιο κοντά και άλλες λίγο πιο μακριά, αλλά να προχωρούν.

Ο Φραντσίσκο Ζεράλδες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Φίλιπ Κροβίνοβιτς της Μπενφίκα και ο Φάμπιο Μαρτίνς της Μπράγκα είναι οι τρεις παίκτες για τους οποίους η Ένωση «τρέχει» τις υποθέσεις τους, με τον Πορτογάλο τεχνικό να παίζει τον δικό του ρόλο στο να πειστούν και να φορέσουν τα κιτρινόμαυρα.

Ο πρώτος, είναι ένας παίκτης που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ιβηρική πρέπει να θεωρείται παίκτης του «δικεφάλου». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο παίκτης συμφώνησε με τον ελληνικό σύλλογο και σύντομα θα αποτελέσει μέρος του έμψυχου δυναμικού του, πιθανότητα με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς.

Ο 24χρονος Κροάτης, δείχνει και αυτός να είναι προχωρημένη η περίπτωσή του, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όπως με τον Ζεράλδες. Πρόκειται για ένα «οκτάρι» που μπορεί να αποκτηθεί και με αγορά.

Τέλος, ο Μαρτίνς που έχει γεννηθεί στις 24 Ιουλίου του 1993 και έχει ύψος 1,78 μέτρα, είναι το νέο όνομα που προέκυψε για την ΑΕΚ. Πρόκειται για ακραίο μεσοεπιθετικό που παίζει κυρίως στην αριστερή πλευρά, παρότι δεξιοπόδαρος. Στα «δυνατά» του στοιχεία είναι η διείσδυση στην αντίπαλη περιοχή με ευχέρεια στο να συγκλίνει και να απειλεί την αντίπαλη εστία.

Ανήκει στην Μπράγκα από το 2015, αλλά τα τα τελευταία δύο χρόνια είναι παίκτης του βασικού ροτέισον, μετά την επιστροφή του από την Τσάβες όπου είχε πάει δανεικός το καλοκαίρι του 2016 και έκανε πολύ καλή σεζόν με 36 συμμετοχές, 8 γκολ και 3 ασίστ. Τη σεζόν που τελείωσε είχε 16 συμμετοχές ενώ την περίοδο 2017-18 είχε πάρει την φανέλα… σπίτι του, με 40 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, έχοντας επίσης 7 γκολ και 5 ασίστ.

Μένει να φανεί τι θα γίνει και με τις περιπτώσεις του στόπερ και του κεντρικού επιθετικού, που θα είναι τα δύο μεγάλα «στοιχήματα» ενόψει της νέας σεζόν και πιθανότητα οι θέσεις που θα δαπανηθούν και τα περισσότερα χρήματα.