Οι «φωνές» του Ντέιβιντ Μπλατ για τη δυσχέρεια του έργου του στην Εθνική Ρωσίας δεν άρεσαν στον Σεργκέι Μπέλοφ, με τον θρύλο του ρωσικού μπάσκετ να αμφισβητεί ανοιχτά την προσφορά του Ισραηλινοαμερικανού προπονητή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Η… ζωντανή ιστορία του ρωσικού μπάσκετ μιλώντας για τον ομοσπονδιακό προπονητή, Ντέιβιντ Μπλατ, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέμαι γιατί πέφτουμε στα πόδια του και τον… παρακαλάμε να μείνει, όπως έγινε και στο ποδόσφαιρο με τον Χίντινκ. Τι έκανε ο Μπλατ τα τελευταία χρόνια; Απέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απέτυχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, απέτυχε στο Μουντομπάσκετ. Τρεις αποτυχίες στη σειρά.

Όλοι έχουμε… κολλήσει στο 2007. Πάει αυτό, πέρασε. Το θέμα είναι να βλέπουμε το σήμερα. Έμεινε κανείς ικανοποιημένος από το μπάσκετ που παίξαμε στην Τουρκία; Παράλληλα, κάποια πράγματα στη λειτουργία της ομάδας δεν μου αρέσουν. Γιατί αλήθεια έφυγε ο Ταρακάνοφ από το πόστο του μάνατζερ;

Αυτός έφταιγε για την αποτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ο Μπλατ λέει συνέχεια ότι η εθνική πρέπει να είναι αυτόνομη από τους συλλόγους. Τότε γιατί το 90% της εθνικής προέρχεται από την ΤΣΣΚΑ; Όλα αυτά μου φαίνονται παράλογα».

Πηγή: gazzetta.gr