Ιστορία έγραψε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά την κατάκτηση της κούπας από την ΤΣΣΚΑ. Έγινε ο μοναδικός Έλληνας head coach με 2 Euroleague.

H πρώτη ήρθε το 2016, εκεί όπου νίκησε την Φενέρ στον τελικό, σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση. Και η δεύτερη κατάκτηση φέτος μετά το 91-83 κόντρα στην Εφές.

Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης για έβδομη φορά, αν προσθέσει κανείς και τους πέντε τίτλους που έχει πανηγυρίσει ως βοηθός προπονητής του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό

«Ο λόγος που πήραμε το τρόπαιο είναι αυτός ο τύπος αριστερά μου. Είναι θρύλος. Ο τρόπος που συμπεριφέρεται στα αποδυτήρια, αντιπροσωπεύει ότι εκπροσωπεί αυτή η ομάδα” είπε ο Έλληνας coach και πρόσθεσε: “Είναι το αριστερό το δεξί μου χέρι το στομάχι και η καρδιά μου. Εχω πολλά να πω, αλλά ας εστιάσουμε σε αυτόν. Είναι έτοιμος να γίνει προπονητης. Μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια είπε ότι θα επιστρέψουμε και θα τα κερδίσουμε όλα»  τόνισε ο Ιτούδης ο οποίος ξέσπασε στο φινάλε, δάκρυσε και αγκάλιασε τον Αντρέι Βατούτιν.