Φαβορί μόνο στα… χαρτιά ήταν η Νάπολι απέναντι στην Βικτώρια Πλζεν στους «32» του Europa League, καθώς οι Τσέχοι έκαναν ό,τι ήθελαν τους «παρτενοπέι» στο «Σαν Πάολο» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι και πήρε νίκη με σκορ 3-0, που ουσιαστικά την φέρνει στους «16» της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαν να μην… κατέβηκαν ποτέ στο γήπεδο, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρουν τους χώρους που χρειάζονταν για να φτάσουν σε ένα πολύ μεγάλο διπλό.

Η Πλζέν στο 28ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Νταριντά και από εκεί και πέρα ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Η Νάπολι προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, χωρίς όμως να δημιουργεί την πολύ μεγάλη φάση, με τους Τσέχους να έχουν κλείσει τους χώρους μπροστά από την εστία τους.

Το 2-0 στο 79’ από τον Ραϊτοράλ «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη για τους φιλοξενούμενους και το γκολ του Τέκλ στο 89’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 που ουσιαστικά φέρνει στην επόμενη φάση την Πλζεν.


Νάπολι (Ματσάρι):
Ντε Σάνκτις, Μπρίτος, Μάτζο, Ρολάντο, Γκαμπερίνι (46’ Χάμσικ), Ντοναντέλ (72’ Ινλέρ), Ελ Καμπουρί (59’ Καλάιο), Ζουνίγκα, Τζεμαϊλί, Καβάνι, Πάντεφ

Πλζεν (Βρμπα): Κόζατσικ, Λιμπέρσκι, Ρέζνικ, Προχάτσκα, Ραϊτοράλ (85’ Φίγιο), Τσισόφσκι, Χόρβαθ, Νταρίντα, Κόβαρικ, Κόλαρ (90’ Χεϊντά), Μπάκος (59’ Τεκλ)

Πηγή: Sport-fm.gr