Μεγάλη συζήτηση προκάλεσαν οι διαιτητές του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2018-19 και οι αποφάσεις τους στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να διαμαρτύρονται για δύο φάσεις στις οποίες ζήτησαν πέναλτι. Μάλιστα, στη μια επιστρατεύτηκε και το VAR, με τον Φέλιξ Τσβάιερ να βλέπει το χέρι του Κάνιας εντός περιοχής της ομάδας του, αλλά να το θεωρεί ακούσιο.

Σημερινό δημοσίευμα της Live Sport έρχεται να φέρει ακόμη ένα θέμα σχετικά με τους ρέφερι του αγώνα που έκρινε και τον δεύτερο τίτλο της σεζόν στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρονται, τρεις από τους «άρχοντες» του αγώνα προχώρησαν σε αλλαγή ρόλων, με τη σύμφωνη γνώμη του Βίτορ Μέλο Περέιρα, χωρίς ωστόσο να ενημερώσουν κανέναν άλλο, ούτε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Συγκεκριμένα, ο α’ βοηθός Τόρστεν Σίφνερ αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως βοηθός του VAR. Ο Σίφνερ ήταν κανονικά στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σαββατόβραδο ως τέταρτος διαιτητής και ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, από τέταρτος που είχε οριστεί ανέλαβε τελικά τον ρόλο του βοηθού VAR. Πήρε, δηλαδή, τη θέση του Μπορς πίσω από τα μόνιτορ», σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα.

Στη συνέχεια εξηγείται και γιατί συνέβη αυτό. Ο Σίφνερ ένιωσε στομαχικές διαταραχές το μεσημέρι της ημέρας του παιχνιδιού και ενημέρωσε τον Τσβάιερ για το ζήτημα που αντιμετώπιζε. Με τη σειρά του, εκείνος μίλησε στον Περέιρα, ο οποίος αποφάσισε να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές, έπειτα από τις σχετικές συζητήσεις με τους Γερμανούς.

Το περιστατικό αυτό όμως δεν έγινε γνωστό ούτε καν στις ομάδες, παρά μόνο μετά το τέλος της αναμέτρησης, όταν και οι αλλαγές γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα.