Η επιστροφή της Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ συνοδεύτηκε από τη σπουδαία πρόκριση στη φάση των «16», αν και ο όμιλός της είχε χαρακτηριστεί δύσκολος.

Η ομάδα του Τορίνο κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας του θεσμού την κάτοχο του τροπαίου, Τσέλσι, αλλά και να περάσει ως πρώτη, κάτι που της έδωσε το δικαίωμα να αντιμετωπίσει μια, θεωρητικά, ευκολότερη ομάδα. Τελικά η κληρωτίδα της… έστειλε τη Σέλτικ.

Η Σέλτικ, όμως, δεν πρέπει να θεωρείται εύκολη, σύμφωνα με το Τζανλουίτζι Μπουφόν. «Η αντίπαλός μας είναι μια ομάδα που αξίζει σεβασμό και προσοχή. Θα πρέπει να παίξουμε σαν… Γιουβέντους για να καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

«Σε αυτά τα παιχνίδια, κάθε λεπτομέρεια μπορεί να φανεί καθοριστική, για αυτό έχουμε φροντίσει να μελετήσουμε τα πάντα. Ελπίζω να πάρουμε ένα προβάδισμα για την πρόκριση από το πρώτο, κιόλας, ματς», δήλωσε ο διεθνής τερματοφύλακας.

Αναφορικά με τον κόσμο της Σέλτικ, ο οποίος αναμένεται να δώσει ώθηση στους παίκτες του Νιλ Λένον, ο Μπουφόν δεν έδειξε να προβληματίζεται ιδιαίτερα.

«Έχω ξαναπαίξει σε αυτό το γήπεδο, τόσο με την Πάρμα, όσο και με τη Γιουβέντους. Η αλήθεια είναι πως επικρατεί μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και οι Σκωτσέζοι παίρνουν δύναμη από τους οπαδούς τους. Αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν είδα οπαδό να σκοράρει. Με άλλα λόγια, είναι στο χέρι μας να μείνουμε ανεπηρέαστοι και να τους… κόψουμε τον ενθουσιασμό», σημείωσε ο Μπουφόν.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό είναι το πιο… δύσκολο γήπεδο στο οποίο έχει αγωνιστεί, ο έμπειρος γκολκίπερ δεν έκανε το… χατίρι των Σκωτσέζων.

«Τόσο η έδρα της Σέλτικ, όσο και αυτή της Ρέιντζερς είναι πολύ δυνατές. Οι πιο δύσκολες, πάντως, είναι στην Τουρκία. Γαλατασαράι και Φενερμπαχτσέ έχουν ιδιαίτερα θερμούς και εκδηλωτικούς φιλάθλους. Ίσως τους πιο παθιασμένους», απάντησε ο Τζίτζι Μπουφόν.

Πηγή: sport-fm.gr