Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση με τον Ζοσέ Σα στον Ολυμπιακό, καθώς η περίπτωση απόκτησής του αρχίζει να εξελίσσεται σε σίριαλ. Μάλιστα, από χθες έχει αρχίσει ένας νέος κύκλος επαφών ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τον Πορτογάλο κίπερ.

Σύμφωνα με τον «Κόκκινο Πρωταθλητή», οι συζητήσεις, οι οποίες ουσιαστικά «τρέχουν» εδώ και τρεις μήνες, γίνονται σε καλό κλίμα. Αυτό που προκύπτει, είναι ότι μόνο εύκολες δεν είναι οι διαπραγματεύσεις. Ο αθλητής έχει παρουσιάσει αυξημένες απαιτήσεις σε σχέση με τις τρέχουσες αποδοχές του, κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα.

Σε ό,τι αφορά την Πόρτο που κατέχει τα δικαιώματά του, η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη. Η οψιόν αγοράς είναι ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και το θέμα λήγει εύκολα εκεί. Φυσικά, από την πλευρά τους οι «δράκοι» έχουν τη δυνατότητα να τον αγοράσουν ξανά, με ένα υψηλότερο ποσό.

Πάντως, τα πράγματα είναι ανοικτά και για τον δεύτερο τερματοφύλακα, αλλά σε πρώτη φάση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του Σα.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, στον Ολυμπιακό εξετάζουν και την περίπτωση του Μεντί Ζεφάν. Ο 27χρονος Αλγερινός -με γαλλικό διαβατήριο- αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και μένει ελεύθερος από τη Ρεν. Στην τρέχουσα σεζόν μέτρησε συνολικά 31 συμμετοχές (20 στο πρωτάθλημα), 1 γκολ και 3 ασίστ, ενώ είναι 11 φορές διεθνής με την Τυνησία, ωστόσο δεν έχει αγωνιστεί σε αυτή από το 2016.

Ο παίκτης δεν έχει δεχτεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο της Βρετάνης και παρότι έχει προτάσεις από τη Γαλλία, ο ίδιος έχει πει ότι θα συνεχίσει σε άλλη χώρα. Ενδεχομένως στην Αγγλία, καθώς έχει ακουστεί για τη Νόριτς, η οποία εξασφάλισε την επάνοδό της στην Premier League.