Είναι ένας από τους σπουδαιότερους αμυντικούς που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα, με την αξία τους να αναγνωρίζεται τόσο από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με τον οποίον και αγωνίστηκε για έξι σεζόν, όσο και από τους υποστηρικτές αντιπάλων ομάδων. Ο λόγος για τον Ρενέ Χένρικσεν.

Οι ημέρες μετά την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση μόνο ήρεμες δεν ήταν για τον Δανό βετεράνο ποδοσφαιριστή. Η είδηση πως έπρεπε να δώσει μια μάχη πολύ μεγαλύτερη από αυτές εντός γηπέδων, σόκαρε τους. Ωστόσο, εκείνος δεν το έβαλε κάτω και έπαιξε την καλύτερη άμυνα της ζωής του, καταφέρνοντας να βγει νικητής.

Ο Χένρικσεν δείχνει να νικά τον καρκίνο, ο οποίος είναι σε ύφεση, ενώ αγωνίστηκε και σε ένα φιλικό ματς, δείχνοντας πως η υγεία του είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Αμέσως μετά από αυτό το παιχνίδι παραχώρησε δηλώσεις σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους, μέσω των οποίων είπε: «Το θεωρώ μία πολύ σπουδαία πρόοδο για την κατάστασή μου, πως το σώμα μου έχει επανέλθει και μπορώ και πάλι να παίξω ποδόσφαιρο. Η επιστροφή μου στο γήπεδο δείχνει ότι είμαι και πάλι αρκετά καλά. Την περίμενα πολύ αυτήν την ημέρα».

Και συμπλήρωσε: «για να είμαστε ρεαλιστές, η ασθένεια πάντα θα υπάρχει μέσα στο σώμα μου και δεν μπορεί ποτέ να ελεγχθεί απόλυτα. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται πως για την ώρα δεν είναι ενεργή. Φυσικά και είμαι πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση σε σχέση με το πώς ήμουν πριν από την ασθένεια, όμως και μόνο την επιστροφή μου τη θεωρώ μία νίκη».

Τέλος, σε ερώτηση για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η ασθένεια, απάντησε: «Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω σε αυτό. Κάποια στιγμή θα αναπτυχθεί και πάλι, ωστόσο αυτό μπορεί να είναι τον άλλον μήνα, μπορεί να είναι και σε είκοσι χρόνια. Δεν το σκέφτομαι, έχω στο μυαλό μου μόνο να ζω σαν ένας κανονικός άνθρωπος. Κάθε μέρα για μένα είναι χρυσή».

Μάλιστα, ο Χένρικσεν μίλησε και σε ελληνική εφημερίδα, στην οποία -μεταξύ άλλων- είπε ότι «τα δύσκολα έχουν περάσει, αλλά πρέπει να προχωρήσω βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα. Με βοήθησαν πάρα πολύ οι γιατροί, πάρα πολύ! Θα είμαι υπό παρακολούθηση, αλλά ξέρω που βαδίζω και είμαι συνειδητοποιημένος ότι η ασθένεια από την οποία πάσχω μπορεί ανά πάσα στιγμή να επανενεργοποιηθεί. Ουδείς γνωρίζει πότε μπορεί να συμβεί αυτό. Μαθαίνεις να το κουβαλάς, μαθαίνεις να ζεις με αυτό και να προχωράς, έχοντάς το στο πίσω μέρος του μυαλού σου και προσπαθώντας να ζεις φυσιολογικά».

Επίσης, μέσω της Live Sport επισήμανε πως για την απόφασή του να παίξει ξανά ποδόσφαιρο, «το σκεφτόμουν καιρό, ήθελα να το κάνω. Δεν ήμουν έτοιμος. Χρειάστηκε να περάσει χρόνος για να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα, να πάρω και τη σχετική άδεια από τους γιατρούς».

Όσον αφορά το αν αυτό ήταν ένα… τεστ επιστροφής στην κανονική του ζωή, απάντησε: «Μπορείς να το πεις κι έτσι. Ήταν μία απόφαση που είχα πάρει μετά από ένα στάδιο θεραπείας που ολοκληρώθηκε, ήθελα να το κάνω. Ένιωσα εκπληκτικά, όχι μόνο επειδή έπαιξα ξανά ποδόσφαιρο, αλλά επειδή ένιωσα κι όλα αυτά τα συναισθήματα από τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους».

Τέλος, σχετικά με το εάν πράγματι αυτή ήταν η σημαντικότερη άμυνα της ζωής του, τόνισε:«Ναι, βέβαια! Γενικά στη ζωή πρέπει να έχουμε και άμυνες σε πολλές καταστάσεις και αυτή είναι μία από τις πιο σοβαρές. Ναι, ήταν δύσκολη μάχη αυτή… Τώρα που το σκέφτομαι, είναι ωραίος τίτλος».