Το Final 4 της Euroleague που θα διεξαχθεί φέτος στη Βιτόρια θα μείνει στην ιστορία του μπάσκετ ως το πρώτο στο οποίο σφύριξε γυναίκα διαιτητής στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ο λόγος για τη Γερμανίδα Ανέ Πάντερ Anne Panther), που θεωρείται μια από τις καλύτερες ρέφερι στην Ευρώπη.

«Η Euroleague επέλεξε τους οκτώ καλύτερους διαιτητές της σεζόν 2018-19, οι οποίοι συνδυάζουν νεανικότητα κι εμπειρία», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής.

Οι υπόλοιποι επτά «σφυρίχτρες» που ορίστηκαν για το Final 4 είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ Matej Boltauzer), Μεντί Ντιφαλά Mehdi Difallah), Λουίτζι Λαμόνικα Luigi Lamonica), Ολέγκς Λατίσεβς (Olegs Latisevs), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Robert Lottermoser), Φερνάντο Ρότσα (Fernando Rocha ) και Μπόρις Ρίζικ (Boris Ryzhyk).

Οι πιο έμπειροι της λίστας είναι οι Λαμόνικα, Λοτερμόζερ και Ρίζικ, οι οποίοι θα βρεθούν για ένατη φορά στην καριέρα τους σε Final 4. Παράλληλα, στην τελική φάση της διοργάνωσης δεν θα υπάρχει Έλληνας διαιτητής.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (17/05) θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί Φενερμπαχτσέ-Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο μικρός τελικός και το παιχνίδι που θα κρίνει την κούπα για την τρέχουσα σεζόν θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (19/05).