Ο Βαγγέλης Μόρας πάει από το καλό στο καλύτερο με την ομάδα του, την Ελλάς Βερόνα, ελπίζοντας πως του χρόνου θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Serie A. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός τόνισε πως η κρίση είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που μετακομίζουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στην Ιταλία.

Διαβάστε όσα είπε ο Βαγγέλης Μόρας στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Νικόλα Ακτύπη:

Για την ομάδα του, την Ελλάς Βερόνα: Το συναίσθημα να παίζω στην Ελλάς Βερόνα και να φωνάζει όλο το γήπεδο «Ελλάς, Ελλάς» είναι αρκετά περίεργο. Εννοείται πως θα ανέβουμε στην Seria A. Πάμε πολύ καλά και θέλω να πιστεύω πως θα ανέβουμε απευθείας χωρίς να παίξουμε πλέι-οφ, τα οποία είναι μία ψυχοφθόρος διαδικασία.

Για το γεγονός πως οι Ιταλοί προτιμούν Έλληνες ποδοσφαιριστές: Θεωρώ πως η κρίση έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο ό,τι οι Ιταλοί επιλέγουν να πάρουν Έλληνες ποδοσφαιριστές. Οι Έλληνες είναι πολύ καλοί και σχετικά φθηνοί. Αν παλαιότερα ήθελαν κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού χρειάζονταν αρκετά χρήματα αλλά τώρα, οι ομάδες ξεπουλάν τους παίκτες γιατί δεν μπορούν να τους κρατήσουν. Είναι πολύ καλό για τους Έλληνες παίκτες να δοκιμάζουν την τύχη τους στο εξωτερικό και τους βοηθά πάρα πολύ

Για το πόσο μπορεί να αλλάξει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής στην Ιταλία: Μπορεί το ιταλικό πρωτάθλημα να μην είναι στα καλύτερα του αλλά είναι όλα τελείως διαφορετικά σε σχέση με την Ελλάδα. Οι προπονήσεις, η δουλειά που γίνεται, όλα!

Για έναν αμυντικό για παράδειγμα, είναι πιο εύκολη η προσαρμογή γιατί οι Ιταλοί δουλεύουν πολύ στην τακτική και αυτό κάνει εύκολη την εξέλιξη μας.

Η δουλειά γίνεται πρωτίστως στην άμυνα και ύστερα στην επίθεση. Έχω συναντήσει προπονητές που εργάζονται μόνο στον τομέα της άμυνας και καθόλου στην επίθεση. Για τον επιθετικό είναι πιο δύσκολο γιατί έχει να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες και υπάρχον μικρότεροι χώροι. Πρέπει να κάνουν περισσότερα πράγματα στο γήπεδο.

Για τους Έλληνες που βρίσκονται στην Ιταλία και έχουν ξεχωρίσει:
Χωρίς να θέλω να ξεχωρίσω κάποιον, πιστεύω πως στο τελευταίο διάστημα πολύ καλά πάει ο Κονέ. Ο Παναγιώτης έχει αποκτήσει σιγουριά στο παιχνίδι του μετά από τις καλές εμφανίσεις που έχει κάνει. Και ο Ταχτσίδης όμως έχει πάει πολύ καλά και έχει καταφέρει πολλά πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τον Σωτήρη Νίνη: Πιστεύω πως ο Σωτήρης χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Η Πάρμα δεν είναι κάποια… χαζή ομάδα για να μην μπορεί να βοηθήσει τον Σωτήρη να πάρει τα πάνω του. Δεν πρέπει να τα παρατήσει με τίποτα ο Σωτήρης.

Πηγή: sport-fm.gr