Οι τρεις κυριότερες υποψηφιότητες για την πόλη που θα αναλάβει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020, του Τόκιο, της Μαδρίτης και της Κωνσταντινούπολης κάνουν τις τελευταίες κινήσεις ισχυροποίησής τους.

Η ΔΟΕ θα πάρει την απόφασή της στις 7 Σεπτεμβρίου και από ότι φαίνεται, η μάχη θα κριθεί ανάμεσα στο Τόκιο και την Μαδρίτη. Η ισπανική πρωτεύουσα σε μία προσπάθεια να ισχυροποιήσει την υποψηφιότητά της και να εκμεταλλευθεί τις συμπάθειες της μοναρχίας στους κύκλους των αθανάτων, ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, τρίτο παιδί και μοναχογιός του Βασιλιά Χουάν Κάρλος, τίθεται επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης.

Το Τόκιο, από την πλευρά του ρίχνει όλο το βάρος στο οικονομικό σκέλος. Ο πρόεδρος της ιαπωνικής επιτροπής διεκδίκησης και πρόεδρος της ιαπωνικής Ολυμπιακής επιτροπής, Τσουνεκάζου Τακέντα, ανακοινώνοντας δύο ακόμη χορηγούς της επιτροπής διεκδίκησης, υπογράμμισε πως ο εγγυημένος προϋπολογισμός της φθάνει τα 4,5 δις δολάρια ενώ δεν δίστασε να τονίσει ότι η κατάσταση της ιαπωνικής οικονομίας, αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία των αγώνων.

Πηγή: Sport-fm.gr