Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Ράφικ Τζεμπούρ να συναντάται χθες με εκπροσώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ανανέωση του συμβολαίου του δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η συνάντηση των δύο πλευρών –τελικά- δεν πραγματοποιήθηκε κι έτσι η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του παίρνει παράταση.

Ποια είναι τα δεδομένα; Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση στον παίκτη, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζεμπούρ επιθυμεί συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόταση των ερυθρολεύκων φτάνει μέχρι το 1,3 εκατ.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια διαφορά μισού εκατομμυρίου μεταξύ των δύο πλευρών η οποία πρέπει να γεφυρωθεί για να επέλθει συμφωνία και ο Τζεμπούρ να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Αν και η θέληση της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι να κρατήσει τον παίκτη στο ρόστερ της, έτσι όπως έχουν τα δεδομένα –αυτή την χρονική στιγμή- η κατάσταση είναι δύσκολη.

Στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να ξεφύγουν οικονομικά στο ζήτημα της ανανέωσης του Τζεμπούρ καθώς θεωρούν σωστό να διατηρήσουν τα συμβόλαια σε ένα λογικό επίπεδο.

Το σημαντικότερο; Το επίπεδο αυτό να είναι τέτοιο που δεν θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ομάδα, με ενδεχόμενες αντιδράσεις από άλλους ποδοσφαιριστές που θα έχουν παράπονα για την αύξηση που έγινε.

Η πλευρά του παίκτη μπορεί να δηλώνει ότι θέλει να μείνει αλλά –προς στιγμήν- εμφανίζεται απρόθυμη να ρίξει τις απαιτήσεις της…

Και οι απαιτήσεις αυτές αφορούν το «καθαρό» ποσό που θα δει ο Τζεμπούρ να μπαίνει στον τραπεζικό του λογαριασμό στο τέλος κάθε σεζόν από τα τρία έτη που ορίζει η νέα συμφωνία.

Εδώ, λοιπόν, πρέπει να υπολογιστεί και η φορολογία, η οποία θα εκτοξεύσει το συνολικό ποσό που θα βγάλει από τα ταμεία του ο Ολυμπιακός.

Εξελίξεις στο ζήτημα πρέπει να περιμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες. Καθώς η διαφορά υπάρχει αλλά μετά από συνάντηση που θα έχει ο παίκτης και η διοίκηση όλα μπορούν να γίνουν…

Πηγή: Sport-fm.gr