Οι εξελίξεις για την υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Euro 2028 και το Μουντιάλ 2030 τρέχουν και στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, πρόκειται να υπογράψει αύριο, Σάββατο 13 Απριλίου, 11:00, μνημόνιο συνεργασίας με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η προσπάθεια των τεσσάρων βαλκανικών χωρών θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα πέσουν οι υπογραφές για τη συνεργασία τους, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο ιδιαίτερα φιλόδοξος στόχος. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα βρίσκονται και οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αύριο Σάββατο (13-4-2019) στις 11.00 π.μ. θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τους ομόλογούς του της Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 στο κτίριο διοίκησης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης παρουσία και των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Σήμερα το απόγευμα (4.00-7.00) στο Συνεδριακό Κέντρο Γερμανός (κτίριο 8) αίθουσα Β,  θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: «Αθλητισμός και Κοινωνία» με ομιλητές τους: Γιώργο Βασιλειάδη (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού), Ιούλιο Συναδινό (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού), Μπάνε Πρέλεβιτς (Πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ), Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Προπονητής ποδοσφαίρου), Άγγελο Χαριστέα (Διεθνής Ποδοσφαιριστής), Αλέξανδρο Νικολαΐδη (Ολυμπιονίκης και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής), Ανδρέα Κατσαρό (Δικηγόρος Παραολυμπιονίκης) και  Κώστα Αρβανίτη (Δημοσιογράφος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής)».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.