Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνάντηση του Γιάννη Ιωαννίδη με την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο το 2010 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την Τετάρτη τα ονόματα των αθλητών που πριμοδοτούνται για τις επιτυχίες τους το 2010, χωρίς όμως να συμπεριλάβει στη λίστα την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που εκείνη τη χρονιά κατέλαβε την δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.

Τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας, που το 2011 βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, αλλά και ο κόουτς, Γιώργος Μορφέσης, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, για το συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Ιωαννίδης, μάλιστα, όπως δήλωσε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξέφρασε την διάθεση και την επιθυμία να δοθεί λύση.

«Πραγματοποιήσαμε μία συνάντηση με τον κ. Ιωαννίδη, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι δεν γνώριζε καν το πρόβλημα που έχει προκύψει με την καταβολή των πριμ στα κορίτσια που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ζάγκρεμπ. Στην ουσία, υπάρχει ένα κενό στο νόμο, σύμφωνα με το οποίο οι ομάδες που συμμετέχουν σε διεθνή διοργάνωση πρέπει να είναι 15, ενώ στο Ζάγκρεμπ ήταν 12», είπε αρχικά ο κ. Μορφέσης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ και πρόσθεσε:

«Η συγκεκριμένη ομάδα έχει δείξει ότι αγαπάει το άθλημα, χαρίζοντας πολλές και μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα. Ο κ. Ιωαννίδης, από την πλευρά του, μας ενημέρωσε ότι βάσει νόμου δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα που δικαιούνται τα κορίτσια, αλλά έχει όλη την καλή διάθεση και θέληση να λύσει το ζήτημα».