Η ΑΕΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Κάστρο, στο 2ο ημίχρονο έκανε αντεπίθεση και με τα γκολ των Οικονόμου, Πόνσε και Μπογέ πέρασε θριαμβευτικά με 3-1 από τα Πηγάδια!

Βαθμολογικό κίνητρο υπήρχε μόνο από την μία πλευρά. Αυτή της Ξάνθης. Από την άλλη υπήρχε η διάθεση του προπονητή για αλλαγές και η διάθεση των παικτών για νίκη. Και αυτό, το τελευταίο, έκανε τελικά και τη διαφορά. Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αν και οι Ακρίτες δεν είχαν κάνει τίποτα για να αξίζουν κάτι τέτοιο, στο 33′ αλλά μέσα σε ένα δίλεπτο (68′-70′) ανέτρεψε την κατάσταση με τα νέο γκολ του Οικονόμου και το κλασικό -καθότι 15ο στο πρωτάθλημα και 19ο συνολικά στη σεζόν- γκολ του Πόνσε. Και έτσι, η πρωταθλήτρια -για την οποία σκόραρε και ο Μπογέ στις καθυστερήσεις- συνεχίζει με… χαρά την εργασία για να παρουσιαστεί όπως πρέπει, όταν πρέπει: Στον τελικό του κυπέλλου…

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού θα μπορούσε να ήταν τέλειο για την ΑΕΚ, αν στο 4′ ο Λισγάρας δεν κατάφερνε να διώξει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή στο σουτ του Αλμπάνη. Ηταν μια φάση που έδειχνε ότι η Ενωση είχε μπει καλά στο ματς, σίγουρα καλύτερα από την Ξάνθη δηλαδή, η οποία δεν είχε κάποιον έλεγχο στο παιχνίδι. Το γεγονός ότι παρά το γεγονός αυτό, όμως, κατάφερε να προηγηθεί, ήταν παραπάνω από τέλειο για τους Ακρίτες, οι οποίοι στο 27′ γλίτωσαν στην κόντρα των Κιτρινόμαυρων μετά την λάθος πάσα του Μάνταλου στον Αλμπάνη και στο 33′ άνοιξαν το σκορ με την πολύ ωραία κεφαλιά του Κάστρο στη σέντρα του Κασάδο (1-0). Η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ χωρίς να καταλάβει το πώς και παρέμεινε πίσω ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού πάντα κάτι έλειπε: Η κεφαλιά του Μάνταλου στη σέντρα του Γκάλο στο 37′, η ευστοχία στο σουτ του Αλμπάνη στο 40′, η λάθος επιλογή (ντρίμπλα αντί πλασέ) του ίδιου παίκτη στο 44′, στην καλύτερη στιγμή της Ενωσης.

Οπως και να έχει, οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη, έχοντας μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 52′ με την κεφαλιά-ψαράκι του Μάνταλου. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος πέρασε στο ματς τον Λιβάια αντί του Κλωναρίδη, ανέβαζε την πίεση της και αφού απείλησε με τον Χουλτ (απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς) λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας, χρειάστηκε δύο λεπτά για να ανατρέψει την κατάσταση: Λάθος του Κοβάσεβιτς και προβολή του Οικονόμου για το 1-1 στο 68′, άψογο κοντρόλ και εκτέλεση του Πόνσε μετά την σέντρα του Γκάλο για το 1-2 στο 70′! Σκορ που θα μπορούσε να γίνει και 1-3 στο 76′, στην αντεπίθεση με τους Λιβάια-Πόνσε, αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν να το σώσουν.

Και αφού η Ξάνθη παρέμεινε ζωντανή σε ένα διάστημα που έδειχνε να έχει χάσει τα πάντα και ήταν εύκολο να δεχθεί τρίτο γκολ, προσπάθησε στο φινάλε για την ισοφάριση, χωρίς όμως να απειλήσει ποτέ πραγματικά την ΑΕΚ. Η οποία έκανε ακόμη πιο όμορφο το μεσημέρι στις καθυστερήσεις, όταν ο Λιβάια έκανε τα δικά του βγάζοντας τετ α τετ τον Μπογέ, ο οποίος τελείωσε όπως έπρεπε (1-3)!

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Καμαρά (74′ Μελιόπουλος), Ντα Κόστα, Μπαριέντος, Γέντρισεκ (58′ Καντά), Κάστρο, Ντίρσταμ, Κοβάσεβιτς, Λισγάρας, Ντε Αμορίμ (78′ Μπρίτο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Αλεφ, Γαλανόπουλος (79′ Σιμόες), Κλωναρίδης (55′ Λιβάια), Μάνταλος, Αλμπάνης (66′ Μπογέ), Πόνσε.

Πηγή: gazzetta.gr