Από πολλές άτυχες στιγμές συνοδεύτηκε το χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στην Μπάμπεργκ, στον πρώτο προημιτελικό αγώνα του Basketball Champions League. Η πιο άτυχη από αυτές αφορά τον Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος στα πρώτα 15” της δεύτερης περιόδου αποχώρησε με χτύπημα στον ώμο.

Ο Λιθουανός μετέβη αμέσως στα αποδυτήρια, σφαδάζοντας στους πόνους, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Βαμβέργης, προκειμένου να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο έμπειρος φόργουορντ απέφυγε τα [πολύ χειρότερα, αλλά πιθανότατα θα χάσει τα επόμενα ματς της ένωσης, μαζί και τον επαναληπτικό της επόμενης Τετάρτης (03/04).

Με την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα, ο Ματσιούλις θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί ότι πράγματι δεν έχει κάτι τόσο σοβαρό και για να εξακριβωθεί πλήρως το μέγεθος της ζημιάς.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε σχετικά ότι: «Από οστικό οίδημα κεφαλής αριστεράς κερκίδας (στον αγκώνα) με πιθανή συνδεσμική βλάβη ταλαιπωρείται ο Γιόνας Ματσιούλις.

Αυτό έδειξε ο πρώτος απεικονιστικός έλεγχος σε νοσοκομείο της Βαμβέργης. Θα ακολουθήσει λεπτομερής απεικονιστικός έλεγχος με την επιστροφή της ΑΕΚ στην Αθήνα».