Ο Ολυμπιακός για δεύτερη φορά φέτος θα κληθεί να αγωνιστεί χωρίς τον αρχηγό του. Ο Βασίλης Σπανούλης τραυματίστηκε στην δεύτερη περίοδο του παιχνιδιού με την Αρμάνι και δε θα μπορεί να βοηθήσει τους συμπαίκτες του τις επόμενες αγωνιστικές.

Με αφορμή την απουσία του Σπανούλη από τον αγώνα με τη Μπάγερν η Euroleague Greece παρουσιάζει τι κάνουν οι Πειραιώτες όταν δεν έχουν τον αρχηγό τους υγιή.

Ο «Kill Bill» διανύει την ένατη σεζόν του στην ομάδα έχοντας λείψει σε 27 αναμετρήσεις λόγω τραυματισμού. Συνολικά έχει βρεθεί στο παρκέ με την ερυθρόλευκη φανέλα 226 φορές.

Η απουσία του πιο χρήσιμου παίκτη του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορεί να είναι απλά ένα ρεκόρ νικών – ηττών. Ο Σπανούλης επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την επιθετική λειτουργία της ομάδας κάτι το οποίο συμβαίνει ακόμη και στην ηλικία των 36.5 ετών όπως φάνηκε ξεκάθαρα πρόσφατα στο Μιλάνο.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εκτός από το να σκοράρει και να πασάρει, κρατά σε εγρήγορση τουλάχιστον δύο αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας ενώ αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου δημιουργώντας χώρους δράσης για τους συμπαίκτες του.

Στα 27 ματς που έχει απουσιάσει το ρεκόρ του Ολυμπιακού είναι 17-10.

Πηγή: gazzetta.gr