Τα 22 Ολυμπιακά μετάλλια που έφτασε ο αμερικανός κολυμβητής στους αγώνες του Λονδίνου, αφού κατέκτησε 4 χρυσά και 2 ασημένια, ήταν αρκετά για να τον φέρουν στην πρώτη θέση της ψηφοφορίας του AP, χαρίζοντας του ένα ακόμα βραβείο, παρά το γεγονός πως πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στη δεύτερη θέση φιγουράρει ο «βασιλιάς» του μπάσκετ, Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε μία εξαιρετική χρονιά με τους Μαϊάμι Χιτ, ενώ κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου με την ομάδα της Αμερικής.

Το top-three συμπληρώνει ο άνθρωπος της ταχύτητας, Γιουσέιν Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός κατάφερε να πάρει τρία χρυσά στο Λονδίνο σημειώνοντας και ένα Ολυμπιακό ρεκόρ, αποδεικνύοντας σε όλους όσους τον αμφισβήτησαν πως είναι ο καλύτερος σπρίντερ.

Ο Φελπς κέρδισε το βραβείο για δεύτερη φορά, ενώ ο Καρλ Λιούις είναι ο μόνος άλλος Ολυμπιονίκης που βραβεύτηκε 2 φορές από το AP (1983-1984). Αθλητές όπως ο Τάιγκερ Γουντς, ο Λανς Άρμστρονγκ και ο Μάικλ Τζόρνταν έχουν ανακηρυχθεί κορυφαίοι περισσότερες από δύο φορές.

Πηγή: sport-fm.gr