Ο νέος νόμος που έχει ως σκοπό την προώθηση των μεγάλων έργων, θα διευκολύνει και τους «πράσινους», αφού θα ψηφιστεί για να βάλει… τέρμα στα έργα που έχουν μείνει πίσω λόγω της γραφειοκρατείας και της Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, τον ονομάτισε ως… Fast Track και είναι μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία επιτάχυνσης της αδειοδότησης σημαντικών επενδύσεων για την ελληνική οικονομία. Επίσης, θα βοηθήσει τους επενδυτές για την έκδοση των απαραίτητων αδειών από έναν μόνο φορέα.

Πάντως, δεν έχουν γίνει ακόμα πλήρως γνωστές οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για να μπει κάποιο έργο στον νόμο «Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης», αλλά το πιο πιθανό είναι η Διπλή Ανάπλαση να είναι μέσα.

Από το «πράσινο στρατόπεδο» και τη ΓΗΠΕΛ, που είναι η αρμόδια για το γήπεδο γνωρίζουν την κατάσταση και περιμένουν την κυβέρνηση, ώστε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από το Κοινοβούλιο, ώστε να γίνει νόμος του κράτους και έπειτα να ελεγχθεί έαν η Διπλή Ανάπλαση μπορεί να τον αξιοποιήσει.

Πηγή: gazzetta.gr