Οι φόβοι των ανθρώπων της Νάπολι επιβεβαιώθηκαν, όπως επιβεβαιώθηκαν και οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει από την περασμένη Κυριακή.

Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε, τόσο την ομάδα, όσο και τους ποδοσφαιριστές της Πάολο Καναβάρο και Τζανλούκα Γκράβα για συμμετοχή στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων που συγκλόνισε την Ιταλία.

Συγκεκριμένα, η Νάπολι τιμωρήθηκε με αφαίρεση 2 βαθμών. Μετά από την απόφαση αυτή η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι υποχωρεί στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας πια 10 βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Οι δύο ποδοσφαιριστές τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα για 6 μήνες. Η αρχική πρόταση του εισαγγελέα ήταν να τιμωρηθούν με 9 μήνες αποκλεισμό, αλλά ο δικαστής την θεώρησε υπερβολική.

Ο Πάολο Καναβάρο και ο Τζανλούκα Γκράβα τιμωρούνται γιατί δεν κατήγγειλαν την πρόταση που τους έγινε να καθορίσουν το αποτέλεσμα του αγώνα της Σαμπντόρια με τη Νάπολι στις 16 Μαΐου του 2010.

Η πρόταση αυτή είχε γίνει από τον τότε συμπαίκτη τους, Ματέο Τζανέλο, ο οποίος τιμωρήθηκε με 3 χρόνια και 3 μήνες αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Στις αποφάσεις αυτές η διοίκηση της Νάπολι μπορεί να ασκήσει έφεση.

Πηγή: sport-fm.gr