Το… μαρτύριο που πέρασε κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Μονφίς αποκάλυψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας που πήρε και παυσίπονο στην διάρκεια του αγώνα είπε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ότι είχε αφόρητους πόνους στην πλάτη και σκέφτηκε ακόμη και να εγκαταλείψει. Δεν το έκανε όμως και είναι στον τελικό!

«Ήμουν τόσο κουρασμένος όταν ξεκίνησα στο ματς, το ένιωθα στο σώμα μου. Δεν περίμενα πολλά από τον εαυτό μου, για να είμαι ειλικρινής. Απλά έπαιζα. Ο βασικός μου στόχος ήταν να μην πάω για πολλά. Συνήθως θα έδινα το 100% για να βγάλω μια άμυνα σε καλό χτύπημα. Σήμερα ένιωθα ότι το σώμα μου θα έσπαγε αν το έκανα. Πιθανότατα να το κατάλαβε και εκείνος, δεν είμαι σίγουρος. Είχε ευκαιρίες για να προηγηθεί με 5-3 (στο 3ο σετ)», είπε μεταξύ άλλων ο Τσιτσιπάς.

Στη συνέχεια μίλησε για τον αγώνα και το στοιχείο που τον οδήγησε στη νίκη: «Το ότι χαμογελούσα, ήμουν χαλαρός, δεν… ενδιαφερόμουν τόσο πολύ. Τόσο απλό. Δεν πήγαινα για πόντους που πιθανότατα θα έχανα. Πονούσε η πλάτη μου όταν μπήκα στο γήπεδο. Πριν το ζέσταμα το ένιωσα. Ένιωθα πολύ άσχημα. Σκέφτηκα ακόμα και να αποχωρήσω. Δεν έχω αποσυρθεί ποτέ, ούτε μια φορά και δεν ήθελα να γίνει σήμερα. Έμεινα στο court. Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να σερβίρω καλά, ανεβώ στο φιλέ. Όπως είδατε, προσπάθησα να αποφύγω τα ράλι σήμερα. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι δεν ενδιαφερόμουν».

Φυσικά η νίκη του αυτή είναι… ιστορική και τόνισε ότι είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα: «Έχω βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι. Κερδίζω μεγάλους παίκτες, παίκτες που έχουν περάσει από το Top 10 και αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Ήθελα να είμαι και γω εκεί κάποια στιγμή και σήμερα το πέτυχα. Δεν ξέρω, πιθανότατα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα».

Πηγή: gazzetta.gr