Ο ΠΑΟΚ πέρασε «αέρας» και από τη Ριζούπολη, όπου επικράτησε του Απόλλωνα με 5-1, για να συνεχίσει την… τρελή του πορεία στη Super League 2018-19. Ένας από τους πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ήταν ο Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Ο «δικέφαλος» κατάφερε να πείσει τον Πορτογάλο να γίνει μέρος της ιστορίας που γράφεται αυτήν τη σεζόν και ο ίδιος ήρθε να «κολλήσει» τόσο καλά στο υπάρχον σύνολο, σαν να παίζει χρόνια με τα ασπρόμαυρα. Σε ένα τόσο δεμένο σύνολο όπως αυτό του Ρουμάνου τεχνικού, είναι δεδομένο ότι η όποια προσθήκη θέλει χρόνο. Όχι, όμως, ο δανεικός από την Πόρτο 26χρονος χαφ.

Η ποιότητα του Ολιβέιρα όχι μόνο «κρύβει» το γεγονός ότι είναι νέος στην ομάδα, αλλά καταφέρνει και προσθέτει νέα στοιχεία σε έναν ούτως ή άλλως εξαιρετικό ΠΑΟΚ. Ένας μοντέρνος box to box μέσος, που είναι ιδανικός για τον τρόπο που παίζει ο Λουτσέσκου.

Μάλιστα, το δίδυμο Μαουρίσιο-Ολιβέιρα είναι αυτό που ονειρευόταν ο Ρουμάνος τεχνικός, καθώς έχουν τα χαρακτηριστικά που εκείνος ζητά από τους παίκτες στη μεσαία γραμμή. Αλλά, πρέπει να γίνει υπέρβαση για να μείνει και μετά το καλοκαίρι.

Αυτό είναι και το μοναδικό… πρόβλημα με τον Πορτογάλο. Οικονομική ευχέρεια στην «ασπρόμαυρη» διοίκηση υπάρχει, αλλά το θέμα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους Θεσσαλονικείς. Ο Βιεϊρίνια θα παίξει σημαντικό ρόλο για να πείσει τον συμπατριώτη του να παραμείνει στην ομάδα, αλλά η επιχείρηση θέλει ειδικούς χειρισμούς. Και στον σύλλογο έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια ότι φέρνουν εις πέρας τις δύσκολες αποστολές.