Ικανοποιημένος, αλλά και προσγειωμένος, εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του στο Κάλιαρι ο Βάλτερ Ματζάρι.

Ο προπονητής της Νάπολι χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη με 1-0 που πέτυχαν οι «παρτενοπέι», αλλά δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η Νάπολι μετά από αυτή τη νίκη μείωσε τη διαφορά της από τη Γιουβέντους στους 2 βαθμούς, κάτι που, όμως, δεν «ξεσηκώνει» τον έμπειρο τεχνικό.

Γνώριζε πως με μια νίκη στην έδρα της Κάλιαρι θα κατάφερνε να πλησιάσει στους 2 βαθμούς την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Έπαιζε σε μια έδρα όπου, παραδοσιακά, δυσκολεύεται. Αγωνιζόταν χωρίς τον πρώτο σκόρερ της, Έντινσον Καβάνι. Η Νάπολι, όμως, απέδειξε πως έχει ψυχή και ικανότητες για να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία, καταφέρνοντας να κερδίσει την Κάλιαρι με 1-0, χάρη σε γκολ του Μάρεκ Χάμσικ και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο… όνειρο.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Βάλτερ Ματζάρι μίλησε στο συνδρομητικό «Sky» και εξήρε την προσπάθεια των παικτών του. «Τα παιδιά έκαναν αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Παίξαμε πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και μας έλειψε μόνο το γκολ. Αν ήμαστε πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να προηγηθούμε νωρίτερα. Ξέρουμε τις δυνατότητες της Κάλιαρι, για αυτό θεωρώ πως πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη», είπε αρχικά ο Ματζάρι.

Με αυτή τη νίκη η διαφορά σας από τη Γιουβέντους μειώθηκε στους 2 βαθμούς. Αυτό σημαίνει πως η Νάπολι πλησιάζει στον τίτλο; «Είναι νωρίς για να μιλάμε για πρωτάθλημα. Θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Η αλήθεια είναι πως η Νάπολι κάνει μια εξαιρετική χρονιά. Για την ώρα αυτό μου αρκεί», σημείωσε ο προπονητής των «παρτενοπέι».

Η απουσία του Καβάνι δεν φάνηκε, αφού τη δουλειά την έκαναν άλλοι. «Ο Καβάνι είναι σημαντικός παίκτης αλλά και αυτοί που έπαιξαν έδωσαν τα πάντα. Ο Βάργκας μπήκε και έκανε καλό παιχνίδι. Θα άξιζε να πετύχει ένα γκολ. Ευτυχώς δεν μας στοίχησε η απουσία του Ουρουγουανού», ήταν το σχόλιο του Ματζάρι.

Κλείνοντας ο Ματζάρι έδωσε τα συγχαρητήριά του στους αντιπάλους του. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι αντίπαλοί μας. Η Κάλιαρι έπαιξε πολύ καλά και στην έδρα της θα κάνει πολλές ζημιές. Για αυτό πιστεύω πως πήραμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Ένα από τα πιο δύσκολα της χρονιάς», υπογράμμισε ο Βάλτερ Ματζάρι.

Πηγή: sport-fm.gr