Η ΑΕΛ περιμένει τον Απόλλωνα και γνωρίζει καλά πως με νίκη κάνει σημαντικό βήμα για να ξεφύγει από τις θέσεις του υποβιβασμού βυθίζοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο τον αντίπαλό της στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από σπουδαία νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο με τον Φέστα να μην υπολογίζει τους Μόρα, Μπέρτο, Λεοζίνιο, αλλά και τον Ζίβκοβιτς.

Ο Απόλλωνας γνωρίζει καλά ότι το ματς αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αφού θα πρέπει να πάρει βαθμούς για να ελπίζει για την παραμονή του. Για τον λόγο αυτό έβαλε σε δεύτερη μοίρα το Κύπελλο κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Μπάμπης Τεννές δεν υπολογίζει τους Ακόστα και Οριουέλα, αλλά και τους Ελ Χέλβε και Σικαμπάλα.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον επικίνδυνο Παναιτωλικό με τους Περιστεριώτες να θέλουν να ανέβουν προσωρινά στην δεύτερη θέση. Στο Κύπελλο η ομάδα του Κάναντι είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στον Απόλλωνα με 3-0 και έκλεισε ήδη θέση για τα προημιτελικά του θεσμού. Στα αγωνιστικά, ο Αυστριακός προπονητής δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Σάκιτς αλλά και τους τραυματίες Ουγκράι και Μανούσο. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναιτωλικός ταξίδεψε με οδηγό το περσινό διπλό και με τον Τραϊανό Δέλλα να συμπεριλαμβάνει στην αποστολή τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας από την Μπενφίκα, τους Γκούγκα και Αμαράλ. Στα ευχάριστα είναι η επιστροφή του Μιχάι, ενώ εκτός είναι ο Ντίας που ταλαιπωρείται από ίωση και οι τραυματίες Πάουλο, Έρικσον, Καμαρά, Γιαννιώτης.

Τέλος, στην Κρήτη, ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Πανιώνιο σε ένα ματς ζωής και θανάτου για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου βρίσκεται στην 13η θέση με 11 βαθμούς και γνωρίζει καλά ότι πιθανή νίκη θα την βγάλει από τις θέσεις του υποβιβασμού. Στα αγωνιστικά εκτός είναι οι Σάσι και Παπαστεριανός λόγω τραυματισμού, ενώ εκτός έμειναν και οι ανέτοιμοι Ναμπί και Μεγιάδο. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος ταξίδεψε στην Κρήτη γνωρίζοντας πως αν πάρει βαθμούς στο «Γεντί Κουλέ» τότε θα έχει κάνει το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή. Για άλλο ένα ματς τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Άκη Μάντζιο. Ο έμπειρος τεχνικός δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Κούρντι, αλλά και τους τραυματίες Μανθάτη και Ρέντζα. Παράλληλα οι Σπιριντόνοβιτς, Καμαρά και Μπανανά που είναι στην αποστολή έχασαν προπονήσεις και δεν είναι απόλυτα έτοιμοι.

Σάββατο (12/1)
ΑΕΛ – Απόλλων (17:15, NS1)
Ατρόμητος – Παναιτωλικός (19:00, ΕΡΤ1)
ΟΦΗ – Πανιώνιος (19:30, NS2)

Πηγή: gazzetta.gr