Στα οφέλη που αποκομίζει αγωνιζόμενος στην Μπουντεσλίγκα με την Βόλφσμπουργκ, στάθηκε με δηλώσεις του ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ τόνισε ότι δεν έχει μετανιώσει για τη μεταγραφή του στον γερμανικό σύλλογο, αντίθετα θεωρεί ότι είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του, που θα τον ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό.

«Ήμουν πάντα ένα πολυεργαλείο», σχολίασε σε ερώτηση για τη θέση στην οποία του αρέσει να αγωνίζεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Αντρέ Βιεϊρίνια ιστοσελίδα «ruhrnachrichten.de»:

-Πόσες φορές είχες πρόβλημα στους μυς μετά από την μεταγραφή σου στην Βόλφσμπουργκ;

«(Γέλια) Δεν ξέρω πόσο συχνά, αλλά από εδώ και στο εξής αυτό θα συμβαίνει μόνο μερικές φορές».

-Ήταν κάτι ασυνήθιστο για εσένα τέτοιες προπονήσεις;

«Η αλήθεια είναι ότι οι προπονήσεις στην Βόλφσμπουργκ είναι σημαντικά διαφορετικές από ότι στην Ελλάδα ή την Πορτογαλία. Στην Μπουντεσλίγκα, βέβαια, το επίπεδο είναι υψηλότερο από αυτά τα δύο πρωταθλήματα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό ότι δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις. Αρχικά, έπρεπε να το συνηθίσω, ευτυχώς αυτό έγινε γρήγορα. Θεωρώ, επίσης, ότι το πρόγραμμα κατάρτισης με βοηθάει πάρα πολύ στο παιχνίδι μου».

-Τι διαφορές έχεις βρει μεταξύ άλλων πρωταθλημάτων και της Μπουντεσλίγκα;

«Εδώ υπάρχουν πιο πολλές ισχυρές ομάδες από ότι στην Πορτογαλία ή την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις κορυφαίες ομάδες. Σε μία καλή μέρα, μία ομάδα που είναι πίσω στην βαθμολογία μπορεί να κερδίσει μία πιο δυνατή. Αυτό κάνει την Μπουντεσλίγκα ισχυρή και συναρπαστική».

-Γιατί επέλεξες την Βόλφσμπουργκ;

«Οι “λύκοι” είναι ένας σύλλογος που έχει σαφείς στόχους και ισχυρή ομάδα. Θέλουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας και να εκπροσωπηθούμε σε διεθνές επίπεδο. Για την καριέρα μου ήταν το επόμενο βήμα. Ήρθα σε ένα φιλόδοξο κλαμπ που συμμετέχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα, κάτι που θα με ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό».

-Έχεις μετανιώσει για την απόφασή σου;

«Όχι ακόμα».

-Οι τραυματισμοί σε έχουν αφήσει εκτός ξανά και ξανά. Τώρα νιώθεις πόνους;

«Αυτές οι μικρές ζημιές είναι απλά μέρος του ποδοσφαίρου. Πέρα από αυτό, αισθάνομαι πραγματικά καλά».

-Ήσουν ένας από τους λίγους παίκτες για τους οποίους ο Μάγκατ μίλησε με καλά λόγια μετά την ήττα από την Μάιντς.

«Είναι πάντα θετικό όταν ο προπονητής είναι χαρούμενος με την απόδοσή μου, αλλά όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο αν δεν κερδίσεις. Ήμασταν όλοι απογοητευμένοι γιατί κάναμε καλό παιχνίδι, το ελέγχαμε, όμως, και πάλι στο τέλος δεν πήραμε τη νίκη».

-Η Βόλφσμπουργκ έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία…

«Η ατμόσφαιρα στην ομάδα δεν είναι κακή, απλώς χρειάζεται μεγαλύτερος βαθμός συγκέντρωσης. Αν έχουμε ηρεμία, μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί. Μιλάμε πολύ μεταξύ μας και “σπρώχνουμε” ο ένας τον άλλον στην προπόνηση. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Είναι σαφές ότι δεν πετυχαίνουμε αρκετά γκολ, αν και έχουμε τις ευκαιρίες. Συν τοις άλλοις, τις τελευταίες εβδομάδες, έπρεπε να κάνουμε πολλές αλλαγές λόγω τραυματισμών, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο το έργο της ομάδας».

-Σε ποια θέση σου αρέσει να παίζεις;

«Δεν έχω αγαπημένη κλασική θέση. Ήμουν πάντα ένα πολυεργαλείο. Μπορώ να παίξω καλά και στις δύο πτέρυγες, καθώς και στην κορυφή».

Πηγή: Sport-fm.gr