Την πιο ευχάριστη είδηση πριν από ‘κείνη της εισόδου των Βιντιάδη και Χάρις στην ΠΑΕ, ελπίζουν πως θ’ ακούσουν σύντομα στην ΑΕΚ.

Στην «Ένωση» υπάρχει αισιοδοξία πως θα γίνει δεκτό το αίτημα της (όπως και άλλων ομάδων) για επιμήκυνση των δόσεων του χρέους προς το Δημόσιο.

Με τον ορισμό τους λοιπόν στις 48 -κάτι που θα κάνει το ποσό που πρέπει να καταβάλλει μηνιαίως βιώσιμο- αναμένεται να ξεπεραστεί και το τελευταίο σημαντικό εμπόδιο για την είσοδο των επενδυτών.

Εξάλλου είναι δεδομένο (και εύλογο) πως με το ποσό των περίπου 800.000 ευρώ που καλείται να πληρώνει μέχρι σήμερα η ΠΑΕ, η επιβίωσή της θα ήταν δύσκολη έως ακατόρθωτη -όχι μονάχα για τους Βιντιάδη και Χάρις, αλλά για οποιονδήποτε θα ήθελε να επενδύσει.

Εφόσον επιβεβαιωθούν όμως τα μηνύματα που φτάνουν στη διοίκηση -και λένε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει περάσει η νομοθετική ρύθμιση που έχει ζητήσει η ίδια, αλλά και άλλες ομάδες και ανώνυμες εταιρείες- ο δρόμος θα είναι οριστικά πια στρωμένος.

Κι αυτό διότι οι δόσεις δεν θα φτάσουν τις 60 όπως θα ήταν το ευκταίο (οι πιέσεις της τρόικας στην κυβέρνηση καθιστούν δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο) ωστόσο και ο αριθμός των 48 που αναμένεται να οριστεί θα επιτρέψει στην ΑΕΚ να πάρει μεγάλη ανάσα.

Διότι το ποσό των 395.000 ευρώ που θα κληθεί έπειτα να καταβάλλει μηνιαίως (το συνολικό χρέος προς την Εφορία μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 19 εκατ. ευρώ) είναι επίσης αρκετά μεγάλο. Φαντάζει ωστόσο απόλυτα διαχειρίσιμο για έναν επενδυτή με τη σοβαρότητα που έχουν δείξει ως τώρα οι Βιντιάδης και Χάρις και (μετά και τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών) τους ανοίγει ακόμα πιο διάπλατα την πόρτα να μπουν στην ΠΑΕ.

Πηγή: sport-fm.gr