Ευθύνες στον Ζεσουάλντο Φερέιρα για τις επιλογές του καλοκαιριού, την απομάκρυνση του Γιώργου Καραγκούνη αλλά και το κομμάτι της ψυχολογίας καταλόγισε ο Νίκος Καρούλιας, μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Φαίνεται ότι η όλη ατμόσφαιρα δεν εμπνέει τους παίκτες ή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το κάτι παραπάνω», τόνισε ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού». «Αν αυτό επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον, η διοίκηση είναι εκεί να προλάβει πιο άσχημες καταστάσεις», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Καρούλιας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για την φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού

«Οι ομάδες δεν κρίνονται από τη φανέλα και την ιστορία. Κρίνονται από το έμψυχο υλικό και αυτό που παρουσιάζεις μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς, ο τωρινός Παναθηναϊκός υπολείπεται το μέγεθος της φανέλας του και της ιστορίας του. Είχα πει ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο κάτω από την περσινή ομάδα και ως εκ τούτου δεν περιμένω πολλά πράγματα.

Είμαστε σε μία εποχή που πρέπει να λέμε αλήθειες. Αυτό το παραμύθι και τα ωραία λόγια μας έχουν καταστρέψει. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη, λείπει ο Λέτο που ήταν μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό, ο Κουίνσι δεν είναι ακόμα έτοιμος και ο Ζέκα δεν θυμίζει σε τίποτα τις περσινές του εμφανίσεις. Από την άλλη πλευρά, ήμουν χαρούμενος μετά την συμβολή του Αλαφούζου και της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας” δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα.

Το έχω πει από την αρχή ότι μπορεί να μείνει πίσω δέκα και δεκαπέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα κατάφερε να σωθεί, όμως μη ζητάμε τρελά πράγματα. Δεν γίνονται θαύματα στη σημερινή εποχή. Υπάρχουν και άλλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, που είναι και εκείνες σε άσχημη κατάσταση. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είναι στη δεύτερη ή τρίτη θέση».

Για τις ευθύνες του Ζεσουάλντο Φερέιρα

«Τον Φερέιρα τον στήριξα όσο μπορεί να τον στηρίξει ένας παλαίμαχος έναν προπονητή. Ήταν ο κατάλληλος προπονητής να φτάσει την ομάδα εκεί που την έφτασε. Η περσινή σεζόν ήταν πετυχημένη με τον Φερέιρα. Φέτος διαπιστώνω ότι τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ενθαρρυντικά. Ίσως και ο ίδιος ο Φερέιρα να είναι απογοητευμένος από τις επιλογές που έχουν γίνει και τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Ο προπονητής θα πρέπει να τους σηκώσει το κεφάλι και να τους πει ότι τους πιστεύει. Όλα αυτά μεταδίδονται από τη γλώσσα του προσώπου του, τις κινήσεις του και φτάνουν στο γήπεδο. Ο προπονητής δεν αισθάνεται μέσα του δεν πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Η γλώσσα του σώματός του δείχνει ότι είναι πολύ απογοητευμένος. Εκεί είναι τα πράγματα δύσκολα, περισσότερο και από τους ποδοσφαιριστές. Αν ο προπονητής και η διοίκηση έχουν τσαμπουκά θα δώσουν οι παίκτες το “9”.

Αν, όμως, οι παίκτες δεν αλλάζουν και είναι του “4” και του “5”. Δεν είναι εύκολο πράγμα ένας ποδοσφαιριστής χρειάζεται τη στήριξη τριών – τεσσάρων συμπαικτών του για να τα καταφέρουν. Υπάρχει πρόβλημα στη διοίκηση και στον προπονητή του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να πω ότι πρέπει να αλλαχθεί ο προπονητής, αλλά βλέπω ότι αυτό συμβαίνει. Αν αυτό επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον, η διοίκηση είναι εκεί να προλάβει πιο άσχημες καταστάσεις».

Για την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού»

«Η ομάδα δεν φτιάχνεται μέσα στο αγωνιστικό χώρο την Κυριακή. Φτιάχνεται στις προπονήσεις και στα αποδυτήρια. Ίσως και το καλοκαίρι να μην έγιναν αυτά που έπρεπε. Λέμε ότι κάποιοι παίκτες είναι μέτριοι και δεν προσφέρουν, αλλά μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερους; Το μπάτζετ της ομάδας ήταν περιορισμένο, αλλά μπορεί να έγιναν λάθη στις επιλογές. Ευτυχώς που πήραμε έναν Σισοκό και δείχνει κάποια πράγματα στη φετινή ομάδα. Αν αυτός ήταν μαζί με τον Λέτο, τον Κουίνσι, έναν καλό Ζέκα, έναν καλό Λάζαρο και… Καραγκούνη θα ήταν άλλη ομάδα. Ακόμη ένα λάθος ήταν ο Καραγκούνης, ο οποίος έχει βγει από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Έχει αυτή την τρέλα στο μάτι του και ξέρει από μπάλα. Δεν έπρεπε να φύγει ο Καραγκούνης».

Για τα δεδομένα που «στοιχίζουν» στην ομάδα

«Είναι συνδυασμός αποτελεσμάτων και προπονητή. Φαίνεται ότι η όλη ατμόσφαιρα δεν εμπνέει τους παίκτες ή δεν έχουν τη δυνατότητα. Και οι δύο με την καθεμία να έχει τα ποσοστά της φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Όταν βλέπεις ότι δεν πας καλά, η κατάσταση επιδεινώνεται. Αυτή η απογοήτευση, αν δεν έχει σωστό διαχειριστικό χαρακτήρα, σε ρίχνει σταδιακά. Από τα λόγια του Κατσουράνη προκύπτει απογοήτευση από τα αποτελέσματα και τις δυνατότητες των παικτών που έχουν έρθει στην ομάδα».

Πηγή: sport-fm.gr