Παρουσία όλων των αθλητών και μελών της ελληνικής αποστολής πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη τελετή υποδοχής της ομάδας μας στο Παραολυμπιακό Χωριό για τους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Την τελετή καλωσορίσματος της ομάδας μας στο Χωριό πραγματοποίησε το μέλος της επιτροπής Πολιτισμού Ολυμπιακών ΜΜΕ και Αθλητισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Ντον Φόστερ.

Η θεατρική νεολαία Λονδίνου «έντυσε» θεατρικά, χορευτικά και μελωδικά την όλη τελετή η οποία σηματοδοτεί την είσοδο των αποστολών στο Παραολυμπιακό Χωριό. Το τελετουργικό, περιελάμβανε ανταλλαγή δώρων μετά του αρχηγού της ελληνικής ομάδας και προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Φουντουλάκη με τον κ. Φόστερ, καθώς και έπαρση της ελληνικής σημαίας, η οποία πλέον κυματίζει δίπλα στις υπόλοιπες σημαίες των συνολικά 166 κρατών που θα συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

«Οι αγώνες επέστρεψαν στο μέρος όπου γεννήθηκαν. Το Λονδίνο είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει σπουδαίους αγώνες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είστε εδώ, στην πόλη μας. Τις επόμενες εβδομάδες, από 166 χώρες απ` όλον τον κόσμο, θα μείνουν εδώ, σε αυτό το Χωριό. Οι αγώνες φέρνουν τους ανθρώπους κοντά. Οι αγώνες θα εμπνεύσουν τους ανθρώπους σε όλη τη γη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φόστερ.

Εκτός του κ. Φουντουλάκη, ο οποίος αμέσως μετά την επίσημη τελετή υπέγραψε στον Παραολυμπιακό τοίχο που υπάρχει στο χώρο της εκδήλωσης, όπως και όλοι οι εκπρόσωποι των χωρών που παίρνουν μέρος στους Αγώνες, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αριστείδης Σάνδης, ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, Αντώνης Κατεπόδης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, Σπύρος Διαμαντής.

Μάλιστα, οι κ. Κατεπόδης και Διαμαντής μαζί με μέλη του ΔΣ της ΕΠΕ, της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, αλλά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που έφτασαν σήμερα αεροπορικώς στο Λονδίνο, αμέσως μετά την τελετή καλωσορίσματος, βρέθηκαν και στο ελληνικό σπίτι του Παραολυμπιακού Χωριού όπου είχαν γνωριμία και με τα στελέχη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με κάποιους από τους αθλητές.

Φωτογραφίες: (Νίκος Καρανικόλας)