Πολλοί παίκτες στον Παναθηναϊκό δεν είχαν το τέλος που θα ήθελαν οι ίδιοι, η διοίκηση κι ο κόσμος.

Ο Γιώργος Καραγκούνης προστίθεται στην αλυσίδα των ποδοσφαιριστών που δεν είχαν το τέλος που θα ήθελαν στον Παναθηναϊκό. Πολλοί πρόσφεραν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, άλλοι λιγότερο απ’ όσο μπορούσαν, ωστόσο, κοινό σημείο είναι ότι υπάρχουν παίκτες που είχαν την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου.

Κι όμως το φινάλε ήταν άδοξο. Σε ένα διαζύγιο πάντα οι ευθύνες βαραίνουν και τις δύο πλευρές. Ίσως τη μία περισσότερο από την άλλη. Το θέμα δεν είναι ποιος έφταιγε κι έφευγαν από το «τριφύλλι», αλλά ότι αποχωρούσαν. Κάποιοι μάλιστα έριχναν μαύρη πέτρα πίσω τους, ενώ για ορισμένους δεν ήθελε καν να ακούει η εκάστοτε διοίκηση το ενδεχόμενο επιστροφής.

Αν ανατρέξουμε, θα θυμηθεί κάποιος την ιστορία με τον σπουδαίο Δημήτρη Σαραβάκο έφυγε για αγωνιστικούς λόγους, αφού δεν τον χρησιμοποιούσαν και σε αρκετούς ακόμα (π.χ. τον Πάρη Γεωργακόπουλο). Η φράση «ο Παναθηναϊκός τρώει τα παιδιά του» ακούγεται συχνά, όμως, αυτή μπορεί να είναι η μισή αλήθεια. Γι’ άλλους μπορεί τα παιδιά να έχουν την ευθύνη.

Όπως για παράδειγμα, ο Κωνσταντίνου που το «τριφύλλι» πλήρωσε ένα κάρο λεφτά κι όμως έφυγε γιατί θεωρούσε λίγα τα λεφτά και πήγε στον «αιώνιο» αντίπαλο. Ας δούμε λοιπόν τις κυριότερες περιπτώσεις παικτών την τελευταία δεκαετία που δεν είχαν το τέλος που θα ήθελαν στον σύλλογο.

ΜΠΑΣΙΝΑΣ

Βασικό μέλος της σπουδαίας ομάδας που είχε το «τριφύλλι» στα τέλη του ’90 και στις αρχές του νέου αιώνα. «Επιβίωσε» από τη Ριζούπολη και σήκωσε το νταμπλ το 2004. Στο επόμενο χαμένο πρωτάθλημα, πολλοί τα έβαλαν μαζί του, η ατάκα του ήταν «πάλι ο Μπασινάς φταίει» και τελικά αποχώρησε το καλοκαίρι του 2005. Εκτοτε σπάνια αναφέρεται στον ΠΑΟ.

ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ

Ανδρώθηκε στην Παιανία. Έκανε χρόνια υπομονή, δούλεψε κι έφτασε να είναι βασικός κι αναντικατάστατος. Το 2004, τη σεζόν του νταμπλ δεν τα βρήκε με τη διοίκηση στο οικονομικό και επέλεξε να πάει στο λιμάνι. Η ΠΑΕ θεωρούσε ότι μήνες πριν είχε συμφωνήσει με τον ΟΣΦΠ. Έκτοτε έκανε ό,τι μπορούσε για να σβήσει την ιστορία του στο «τριφύλλι».

ΦΥΣΣΑΣ

Ένας παίκτης που πάντα έδινε το 100%. Μάτωνε για τον Παναθηναϊκό και όλοι τον είχαν σε εκτίμηση. Τον Δεκέμβριο του 2003 έφυγε για την Μπενφίκα χωρίς να του γίνει πρόταση ανανέωσης. Επέστρεψε όμως τον Μάιο έπειτα από πρόσκληση της ΠΑΕ για να τιμηθεί κι αυτός στη φιέστα. Επέστρεψε το καλοκαίρι του 2007, αλλά ο Πεσέιρο δεν τον υπολόγιζε.

ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ

Σε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ επειδή δεν έπαιξε, ξεκίνησε η ρήξη με τον Παναθηναϊκό. Προέκυψε η Ρέιντζερς και αντί να φέρει χρήματα στον σύλλογο επιχείρησε να πάει στη Σκωτία ως ελεύθερος στις αρχές του 2005. Τον λόγο πήραν τα δικαστήρια. Το καλοκαίρι του 2008 συζητήθηκε η επιστροφή του, αλλά ούτε καν ήθελε να το ακούει ο Βαρδινογιάννης.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν μεγάλωσε στην Παιανία, αλλά αγαπήθηκε από τον κόσμο. Πανηγύρισε νταμπλ, ευρωπαϊκό και το 2006 όταν γινόταν συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου έγινε πόλεμος. Κάποιοι απαιτούσαν να μείνει, αλλιώς δεν θα έπαιρναν διαρκείας. Από τον Γενάρη του 2008 μετά το χαμένο πέναλτι με τον Ολυμπιακό κι εξαιτίας της φιλίας του με τον Νικοπολίδη έγινε «κόκκινο πανί».

ΓΚΟΥΜΑΣ

Ένας ακόμα παίκτης που ανδρώθηκε στην Παιανία και ήταν «συμμαθητής» με Μπασινά, Καραγκούνη. Τίμησε τη φανέλα της ομάδας όσο μπορούσε, αλλά ο Χενκ Τεν Κάτε δεν τον υπολόγιζε. Οι οπαδοί τον κατηγορούσαν διότι θεωρούσαν ότι «ανήκει» σε μία άλλη εποχή και το τέλος του σαφώς δεν ήταν τιμητικό. Με τον Ολλανδό τεχνικό φυσικά είχε τυπικές σχέσεις.

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ηρθε το 1996 στον Παναθηναϊκό και έμεινε επτά χρόνια. Από τους πλέον αγαπητούς παίκτες της «πράσινης» εξέδρας. Το 2003 μετά τη Ριζούπολη, η διοίκηση δεν κατέθεσε καν πρόταση ανανέωσης κι έτσι αποχώρησε άδοξα. Ήταν κι αυτός μέλος της τρομερής ομάδας της περιόδου 2000-03 όπως τη χαρακτήρισε ο «Κάρα» και το μέλλον έδειξε ότι άδικα έφυγε.

Πηγή: sday.gr