Άφησε πίσω τα περυσινά… Η Λιόν της νέας σεζόν ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο και με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ της Γαλλίας απέναντι στην Μονπελιέ (4-2 στα πέναλτι, 2-2 κ.α) δείχνει ότι φέτος θέλει να επιστρέψει στην κορυφή μετά την χειρότερη σεζόν της πρόσφατης ιστορίας της.

Πέρυσι δεν κατάφερε να πετύχει κάτι σημαντικό πέραν της κατάκτησης του Κυπέλλου Γαλλίας. Φέτος όμως, η σεζόν ξεκινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ, η Λιόν κατάφερε να πάρει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, το Σούπερ Καπ Γαλλίας και να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις της. 2-2 η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, με τους «λιονέ» να επικρατούν στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2.

Η περυσινή πρωταθλήτρια Γαλλίας, Μονπελιέ, πήρε δύο φορές προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της κούπας στο τέλος. Στο 27΄ ο Ουτάκα έκανε το 1-0 για τους πρωταθλητές, όμως πριν «κλείσει» το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 44΄ ο Γκομίς έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ερέρα με εκτέλεση πέναλτι στο 56΄ έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του, όμως ο Μπριάν στο 77΄ έδωσε… χέρι βοηθείας στη Λιόν, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι η Μονπελιέ απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα δύο φορές, με τους Σαρμπονιέ και Μπεντιμό να αστοχούν, την ώρα που απο τους Κυπελλούχους αστόχησε μόλις ο Φοφανά.

Πηγή: sport-fm.gr