Με το υλικό που έχει στα χέρια, ο Βαγγέλης Βλάχος θα χρειαστεί «μαγικά» ώστε να παρουσιάσει μια ομάδα που θα θυμίζει ΑΕΚ.

Ελλείψει «άσων» λοιπόν για να βγάλει από το μανίκι, πολύ θα ήθελε να βγάλει… απ’ το καπέλο τον Παναγιώτη Λαγό.

Όχι αυτόν που δεν άρπαξε τις ευκαιρίες τόσα χρόνια να δικαιώσει τον ντόρο της απόκτησής του.

Αλλά εκείνον που είναι απ’ τους λίγους «κανονικούς» παίκτες που απέμειναν και αναγκάζει όλους να παραδεχθούν τον επαγγελματισμό που δείχνει στις προπονήσεις.

Αν ήταν στο χέρι μόνο της ΠΑΕ, ο Παναγιώτης Λαγός -με το υπάρχον συμβόλαιό του- θα αποτελούσε παρελθόν. Κι αυτό διότι ξεπερνά κατά πολύ το «ταβάνι» που θα υπάρχει του χρόνου στην ομάδα. Αν ήταν όμως αποκλειστικά στο χέρι του Βαγγέλη Βλάχου, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα γινόταν το ίδιο.

Διότι όσο καιρό ο Λαγός δοκιμαζόταν στη Δυναμό Δρέσδης κι έπειτα σε μια ρωσική ομάδα β’ κατηγορίας -και ειδικά όταν η δεύτερη φερόταν κοντά στην απόκτησή του- ο Βλάχος δεν μπορούσε να υπολογίζει σ’ εκείνον. Βλέποντάς τον όμως να δίνει τον καλύτερο του εαυτό στις προπονήσεις και να δουλεύει σαν το μέλλον του να μην είναι αβέβαιο, ο προπονητής της ΑΕΚ το εκτίμησε. Και δεν δίστασε μάλιστα να το εκθειάσει ενώπιον όλης της ομάδας χαρακτηρίζοντάς τον (όπως και τον Γκερέιρο) παράδειγμα επαγγελματισμού για τους νέους.

Σκεπτόμενος, δε, ότι μετά τις πωλήσεις των πρωτοκλασάτων παικτών (και ειδικά των Κλωναρίδη-Λεονάρντο) η ομάδα μένει γυμνή από τη μέση και μπροστά, είναι λογική η σκέψη πως -ακόμα και ο Λαγός που δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες που τον συνόδευαν το 2006- μπορεί να προσθέσει ποιότητα στην ομάδα.

Εφόσον λοιπόν οι Ρώσοι δεν κάνουν τελικά κίνηση (κάτι που μοιάζει η πιθανότερη εξέλιξη με τα υπάρχοντα δεδομένα) ο Λαγός θα ταξιδέψει κανονικά στην Αγγλία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Κι αν βρεθεί μια λύση και με την ΠΑΕ για το συμβόλαιό του, θα αποτελέσει έναν από τους λίγους «κανονικούς» παίκτες που θα διαθέτει η ΑΕΚ τη δύσκολη νέα σεζόν.

Πηγή: Sport-fm.gr