Τα δημοσιεύματα που αφορούν ενδιαφέρον τουρκικών συλλόγων για παίκτες τόσο του Ολυμπιακού όσο και του ΠΑΟΚ είναι συνεχόμενα. Κάποια από αυτά επιβεβαιώθηκαν με τη μετακίνηση του Τζάλμα Κάμπος στην Αλάνιασπορ. Αλλά, τα περισσότερα που προέρχονται από τη γειτονική χώρα, αγγίζουν μέχρι και τα όρια παραφιλολογίας.

Ωστόσο, όταν αντίστοιχα ρεπορτάζ επιβεβαιώνονται και από τους Έλληνες ρεπόρτερ, στις περισσότερες των περιπτώσεων σημαίνει πως πράγματι κάτι κινείται. Κάτι τέτοιο ενδέχεται να ισχύει και με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, καθώς σύμφωνα με τον  «Κόκκινο Πρωταθλητή», στα γραφεία των Πειραιωτών αναμένεται να φτάσουν σημαντικές προσφορές από τουρκικούς συλλόγους για τον Ιρανό διεθνή επιθετικό.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι προτάσεις θα έρθουν από κάποιες από τις μεγάλες ομάδες της Τουρκίας, κυρίως της Κωνσταντινούπολης, με τις Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε να έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος ανέβασε σημαντικά τις μετοχές του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Οι Τούρκοι παρακολουθούν την πορεία του εδώ και αρκετό καιρό, ενώ είναι γνωστό πως δεν διστάζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αγορά παικτών και να προσφέρουν αντιστοίχως μεγάλα συμβόλαια.