Χαρούμενος για την ανάδειξη του σε κορυφαίο προπονητή της χρονιάς δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η φετινή επιτυχία του Ολυμπιακού ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς.

Μάλιστα ο 69χρονος, πρώην πλέον προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης, θέλησε να μοιραστεί, όπως εξήγησε το βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι», με τους παίκτες, το επιτελείο και τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» τονίζοντας με νόημα ότι αυτό που μένει είναι οι άνθρωποι και όχι οι τίτλοι.

«Είναι μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο, όμως η πρόκληση είναι να συνεχίσω το ίδιο καλά», είπε αρχικά ο «Ντούντα» και πρόσθεσε:

«Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που είχα καταφέρει να φτάσω στην κορυφή της Ευρώπης και το κατάφερα πάλι με την ίδια ομάδα. Είναι μια αναγνώριση ότι έκανα σωστά ότι έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τόσο σπουδαίους παίκτες, τέτοια διοίκηση και φυσικά τους συνεργάτες μου. Το βραβείο αυτό θα πρέπει να το μοιραστώ με όλα αυτά τα άτομα γιατί εξάλλου αυτό που μένει δεν είναι ο τίτλος, αλλά οι άνθρωποι».

Το τρόπαιο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι», θα απονεμηθεί στον Σέρβο κόουτς στις 6 Ιουλίου οπότε και θα γίνει η κλήρωση της Euroleague για τη σεζόν 2012-13.