Το πιο μεγάλο ερωτηματικό για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν είναι τι θα συμβεί τελικά με την υπόθεση του Νικ Καλάθη. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να τρέξουν τον σχεδιασμό τους για τη νέα σεζόν, ασχέτως αυτής της υπόθεσης.

Μια από τις περιπτώσεις που τελείωσε θετικά, είναι αυτή του Μάρκους Ντένμον. Ο Τσάβι Πασκουάλ άναψε το «πράσινο» φως» για την παραμονή του και τη νέα αγωνιστική σεζόν, παρά το γεγονός ότι έμεινε εκτός των επιλογών για τα playoffs. Ο Καταλανός τεχνικός τρέφει μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και στις ικανότητες του Αμερικανού και έτσι θα παραμείνει στο «πράσινο» ρόστερ για ακόμη μια αγωνιστική χρονιά.

Ο ίδιος έχει δείξει τον επαγγελματισμό του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο «τριφύλλι», ενώ άπαντες στην ομάδα θεωρούν ότι θα βοηθήσει πολύ περισσότερο τη νέα σεζόν, έπειτα από την εμπειρία που έχει πλέον και στη EuroLeague.

Στον αντίποδα, ο Κένι Γκέιμπριελ δεν πρόκειται να συνεχίσει να φορά τη φανέλα με το τριφύλλι. Από τον Παναθηναϊκό ενημέρωσαν τον Αμερικανό φόργουορντ για τη μη χρησιμοποίηση της ρήτρας ανανέωσης του συμβολαίου του, καθώς ενεργοποίησαν το buy out ύψους 50.000 ευρώ, το οποίο είχε τοποθετηθεί ως όρος για να «σπάσει» τη συμφωνία με τον παίκτη.

Έτσι, μπαίνουν τίτλοι τέλους στη συνεργασία των δύο πλευρών, η οποία άρχισε τον Νοέμβρη του 2016. Όπως και ο Ντένμον, έτσι και ο Γκέμπριελ, είχε μείνει εκτός των playoffs της Basket League.