Να αποκτήσει ξανά η Λιμόζ την αίγλη που είχε το παρελθόν είναι ο πρωταρχικός στόχος του Παναγιώτη Γιαννάκη, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «RMC Sport».

Ο «Δράκος» τόνισε πως πάει σε μία πόλη που αγαπά πολύ το μπάσκετ και αυτός ήταν από τους λόγους που είχε το «ναι» στη διοίκηση των «λιμουζό».

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης:

Κύριε Γιαννάκη γιατί επιλέξατε τη Λιμόζ;

«Μίλησα με τον πρόεδρο (Φρεντερίκ Φορτέ), ο οποίος έχει μεγάλα όνειρα για την ομάδα. Θέλει να δει ξανά την ομάδα του ψηλά, πιστεύοντας πως μπορώ να βοηθήσω. Ξέρω πως υπάρχει ταλέντο στη Γαλλία. Σίγουρα, δεν πρόκειται για μία τυχαία ομάδα. Είναι μία ιστορική ομάδα, με μεγάλο παρελθόν, η οποία θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο. Μου αρέσει να δημιουργώ κάτι καλό. Ξέρω πως αν συνεργαστούμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά, ακόμα και για το μπάσκετ της Γαλλίας».

Είχατε αντιμετωπίσει τη Λιμόζ με τον Άρη, όταν αγωνιζόσασταν. Αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος που είπατε το «ναι»;

«Ναι, είναι και αυτό. Πρόκειται για μία πόλη που αγαπά το μπάσκετ. Όλος ο κόσμος υποστηρίζει την ομάδα. Μου φέρνει αρκετές αναμνήσεις. Πιστεύω πως εάν ξαναφτιάξω κάτι θα είναι και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, γιατί η Γαλλία μπορεί να επιστρέψει στο τοπ επίπεδο. Θα κάνουμε τα πάντα για να εκμεταλλευτούμε το ταλέντο των παικτών».

Εδώ, το επίπεδο δεν φτάνει εκείνο των ελληνικών ομάδων. Πιστεύεται πως μπορεί κάποια στιγμή να το φτάσει;

«Ναι. Γι’ αυτό αποφάσισα να έρθω εδώ. Μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό. Δουλεύοντας σκληρά, ενώ εάν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

Η φιλοδοξία σας για τη σεζόν που έρχεται;

«Πρώτα θα πρέπει να χτίσουμε μία νέα ομάδα. Και θα δούμε. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να καταλάβουμε πως θα το κάνουμε αυτό. Δεν είναι μόνο η τεχνική βάση, αλλά και το… μυαλό. Έχουμε δουλειά μπροστά μας. Όταν θα χτίζουμε την ομάδα, τότε θα δούμε πως θα δουλέψουμε με τους παίκτες. Είναι δύσκολο να δώσεις τους στόχους σου από τώρα».

Ξέρετε καθόλου, ποιους παίκτες θα κρατήσετε;

«Θα δω τον πρόεδρο τη Δευτέρα και θα τα συζητήσουμε όλα».

Πηγή: Sport-fm.gr