Το βάρος στην απόκτηση του αμυντικού ρίχνουν πλέον στην ΑΕΚ με τον Μάρτιν Γίρανεκ να είναι ο πρώτος στόχος μετά την αρνητική τροπή που πήρε το θέμα του Βαγγέλη Μόρα. Εντός των επόμενων ωρών θέλουν στην «Ένωση» να έχουν τελειώσει με το θέμα του στόπερ προκειμένου να καλυφθεί το κενό που άφησε στα μετόπισθεν ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ο Γίρανεκ είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί και η διοίκηση της ΑΕΚ εξετάζει εξονυχιστικά την περίπτωσή του.

Ο Τσέχος μένει ελεύθερος από την Σπαρτάκ, αλλά εκτός από την ΑΕΚ φέρεται να ενδιαφέρονται ομάδες από την Ισπανία και την Αγγλία για την απόκτησή του. Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του Γίρανεκ, Πάβελ Ζίκα δήλωσε στη «SportDay»: «Μιλάμε με την ΑΕΚ, η οποία είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά προέκυψαν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Δεν μπορώ να πω τώρα κάτι περισσότερο».

Αν «στραβώσει» του Τσέχου αμυντικού οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα κινηθούν για τον Κεβ Γιάλενς. «Η τελευταία μου επικοινωνία με την ΑΕΚ ήταν την Τετάρτη και μου είπαν ότι το Σάββατο θα με ενημερώσουν οριστικά αν θα προχωρήσουν ή όχι στην απόκτηση του Κεβ. Έχουμε μιλήσει για τους όρους του συμβολαίου του (σ.σ.: περίπου 300.000 ευρώ) και δεν υπάρχει θέμα μ’ αυτό.

Το θέμα είναι να αποφασίσει η ΑΕΚ και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα από την Αλκμααρ. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για τον παίκτη, αλλά ο Κεβ έχει αποφασίσει να έρθει στην ΑΕΚ, αν φυσικά κληθεί να υπογράψει. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει σύντομα, διότι τελειώνει η μεταγραφική περίοδος», ήταν τα λόγια του μάνατζερ του Ολλανδού, Εντουαρντ Μπούλερσον, στη «SportDay».

Πηγή: gazzetta.gr