Είναι από τους παίκτες που έχει τραβήξει το περισσότερο «κουπί» στον ΠΑΟΚ, καθώς θεωρείται βασικό εργαλείο στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου για την «ασπρόμαυρη» ενδεκάδα. Μάλιστα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει την καλύτερη άμυνα στην τρέχουσα Super League. Ο λόγος για τον Φερνάντο Βαρέλα.

Το συμβόλαιο του Αφρικανού στόπερ με τον «δικέφαλο» του Βορρά λήγει το καλοκαίρι του 2019, αλλά στη Μικράς Ασίας ήδη δρομολογούν τις απαραίτητες κινήσεις για να επεκτείνουν το συμβόλαιό του. Μάλιστα, όπως πηγάζει από τη Θεσσαλονίκη, ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή μετέβη στην πόλη, προκειμένου να έχει μια πρώτη επαφή για το θέμα με τους ανθρώπους της ΠΑΕ.

Άλλωστε, όλοι στην Τούμπα εκτιμούν τόσο την αγωνιστική προσφορά του 30χρονου ποδοσφαιριστή όσο και την εξωαγωνιστική του συμπεριφορά, με τον επαγγελματισμό του να είναι ένα στοιχείο που ξεχωρίζει. Σύμφωνα με τα «ασπρόμαυρα» ρεπορτάζ, συμφωνία μεταξύ ΠΑΟΚ και Βαρέλα δεν υπήρξε, αλλά υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, οπότε δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί στο τέλος της σεζόν, όταν και θα υπάρξει πιθανότατα και το νέο ραντεβού.