Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την «Συμμαχία για την Ελλάδα» και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με σκοπό να υποστηρίξουν την παρουσία της Ελλάδας στο Λονδίνο κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, διοργανώνουν στο Λονδίνο το «Σπίτι των Ελλήνων» και κάθε άλλη δράση που τυχόν προκριθεί.

Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης καλούν μέλη της ΕΔΕΕ αλλά και εταιρίες παραγωγής, διοργάνωσης εκδηλώσεων, εταιρίες γραφιστικών και κάθε δημιουργό και ενδιαφερόμενο να υποβάλουν προτάσεις για την παρουσία της Ελλάδας στο Λονδίνο και για το «Σπίτι των Ελλήνων», κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων από 27 Ιουλίου – 12 Αυγούστου 2012.

Χώρες όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Τσεχία, η Γαλλία, η Γεωργία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Τζαμάικα, η Κορέα, η Νιγηρία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Ελβετία, έχουν ήδη διοργανώσει τη δική τους παρουσία μέσω «Εθνικού Σπιτιού» στο Ολυμπιακό Λονδίνο. «Η θετική δημοσιότητα και η παρουσία της δυναμικής της Ελλάδας στο Λονδίνο είναι υπόθεση όλων μας.

Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να είναι απούσα» τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ.Χ.Οικονομόπουλος

«Η δημιουργία του «Σπιτιού των Ελλήνων» όσο και η προώθηση κάθε άλλης δράσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι μία πρωτοβουλία συστράτευσης των κατά το δυνατόν περισσότερων δημιουργικών δυνάμεων του τόπου και της διασποράς.

Μπορεί να φιλοξενήσει, μαζί με τους χορηγούς και υποστηρικτές του εγχειρήματος, την παρουσία των Ελλήνων, του Διεθνούς κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Ολυμπιακό Λονδίνο.

Η πρωτοβουλία αυτή θα πετύχει εφόσον συνεγείρει τους περισσότερους και πλέον δημιουργικούς συμπολίτες, επιχειρήσεις και φορείς μαζί με κάθε οργάνωση που τα τελευταία δύο, τουλάχιστον, χρόνια επιχειρεί να επικοινωνήσει, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, τις αστείρευτες δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και τις δυνατότητες που αυτές έχουν να υπερβούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν ώστε να οδηγήσουν, το συντομότερο δυνατό, τόσο για όσους σήμερα υποφέρουν όσο και, κυριότερο, για τους νέους Έλληνες»